TASTE OF HÄME – MAKUJA HÄMEESTÄ

Tervetuloa makumatkalle hämäläisen ruuan pariin!

Häme tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille lähiruuan ystäville, läheltä ja kaukaa.
Vieraile hämäläisillä tiloilla, tee ostoksia, kerrytä makumuistoja ja koe aitoja elämyksiä.

Hämeessä on mistä valita, lähellä.
Näiltä sivuilta löydät laajan valikoiman hämäläisiä tilamyymälöitä ja -vierailukohteita, lähiruokapuoteja ja -ravintoloita, elintarvikeyrityksiä, marjatiloja, pienpanimoita ja paljon muuta.

Lähellä sinua tuotettu – Enjoy the taste of Häme!

pstt…Otathan seurantaan Facebook -sivumme Taste of Häme

Lue lisää

Kohteet kartalla Briefly in English

Viimeisimmät vinkit ja uutiset

Tutustu kohteisiin

AllAvoin maatilaKanta-HämeMuut kohteetPäijät-HämeRavintola
Suontaan Kartano, Hattula

Suontaan Kartano, Hattula

Suontaan kartano on hämäläinen luomuemolehmätila. Toimintamme kulmakivet ovat eläinten hyvinvointi sekä maan kestävä ja luonnonmukainen viljely. Haluamme tuottaa puhdasta ja turvallista ruokaa ja siten tukea suomalaisen ruuan omavaraisuutta. Erik Rosenlew osti Suontaan kartanon vuonna 1918 ja siitä lähtien tila on ollut saman suvun omistuksessa viiden sukupolven ajan. Vuonna 2020 tehdyn sukupolvenvaihdoksen myötä tilan omistajuus on siirtynyt Ellen Rydbeckille hänen äidiltään Cecilia Rosenlewilta.
Kiipula Gardens & Miinantori

Kiipula Gardens & Miinantori

Miinantori sijaitsee keskeisellä paikalla Kiipulantien varressa, uudessa Nurmela-rakennuksessa. Miinantorilta löydät puutarhan sesongin tuoreet tuotteet: kukat, kasvihuonevihannekset sekä avomaan luomuvihannekset. Kahvilassa on tarjolla kahvia ja virvoitusjuomia, makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä kevytlounasta ja jäätelöä. Oman laajan vihannesvalikoiman lisäksi Miinantorilla myydään lähituottajien tuotteita: luomuryynejä, -hiutaleita ja -rouheita, luomukananmunia, hunajaa, kylmäpuristettuja mehuja ja leipää. Tuotevalikoima vaihtelee saatavuudesta riippuen.
Ojamäen perunatila, Lammi

Ojamäen perunatila, Lammi

Ojamäen perunatila sijaitsee Kanta-Hämeessä Lammilla, logistisesti erinomaisella paikalla, VT 12 kupeessa.  Tilaa pitävät maatalousyrittäjät Ari ja Maarit Ojamäki. Tilalta voi ostaa multaperunaa, mitä löytää myös ympäri vuoden lähialueen kaupoista Lähiperuna nimellä. Ojamäen tilalla halutaan tuottaa laadukasta, kotimaista ja ravinnerikasta perunaa kuluttajien lautaselle.
Iloranta, Hauho

Iloranta, Hauho

Elinin perintö näkyy yhä Ilorannan ruokapöydässä, joka tarjoaa parastansa kesäisin ja talvisin, syksyn myrskyissä ja kevätauringossa, arkena ja pyhänä. Ilorannassa ajatellaan, että kokonaisvaltainen hyvinvointi on istumista valmiiseen ruokapöytään, jossa on isännän savustamaa kalaa, tuoretta vastaleivottua leipää, itse tehtyä kotijuustoa, hämäläisiä herkkuja kuten mokkoa sekä muuta maistuvaa lähiruokaa.
Hirvilammen luomu, Hämeenlinna

Hirvilammen luomu, Hämeenlinna

Hämeenlinnassa Vuorentaan aukealla sijaitsee vuonna 2019 toimintansa aloittanut Hirvilammen luomu. Tilaa pyörittävät Susanna Valtonen ja Otto Paakkala. Tilalla laiduntaa 31 emolehmää vasikoineen, 6 hiehoa ja 2 sonnia. Kesällä 2020 tilalla järjestetään noin viikoittain kaikille avoimia maatilavierailuita, jotka ovat mainio kohde perheille ja Hämeenlinnassa matkustaville. Tila vastaanottaa mielellään myös koulu- ja päiväkotiryhmiä tutustumaan maatilan toimintaan.
Mommilan kyläpuoti, Hausjärvi

Mommilan kyläpuoti, Hausjärvi

Mommilan Kyläpuoti on Hietoisten kylän entisen kyläkaupan tiloissa toimiva kesäkahvila – keidas keskellä hämäläistä maalaismaisemaa Hausjärvellä. Kyläpuodissa myydään mm. tuoreita leivonnaisia, 3kaverin™ jäätelöä, Pauligin kahvia, nostalgisia irtokarkkeja ja Laitilan Wirvoitusjuomia. Täällä on panostettu myös lähituottajien tuotteisiin, aina paikkakunnan lihatuotteista käsitöihin. Ainutlaatuinen kyläkauppamuseoon on koottu rekvisiittaa ja tuotepakkauksia lähes sadan vuoden ajalta.
Lepaan viini- ja puutarhatila, Hattula

Lepaan viini- ja puutarhatila, Hattula

Lepaan viinitila on mukava päiväretkikohde, noin tunnin matkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Viinitilan sydän on tuotantotilojen yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä. Valikoimissa elintarvikkeiden osalta keskitytään suosimaan lähituottajien tuotteita. Oman tuotannon tomaatteja ja muita vihanneksia on tarjolla sesongin mukaan. Viinimyymälästä voi ostaa kaikkia Lepaan viinitilalla valmistettuja tilaviinejä ja siidereitä. Pihapiirissä palvelee myös Lepaan savijapaja ja Lepaa Golf.
Metsänkylän Navetta, Hattula

Metsänkylän Navetta, Hattula

Metsänkylän Kartanon navetassa on monipuolinen valikoima vanhoja rakennustarvikkeita, sisustustarvikkeita ja alpakkatuotteita. Kartanon pihapiirissä sijaitsee myös viehättävä Kahvila Leivintupa, jonka makoisat pannukakut ovat jo kuuluisia. Tervetuloa tutustumaan, ostoksille ja herkuttelemaan.
Kuusamon mansikkatila, Lammi

Kuusamon mansikkatila, Lammi

Kuusamon Mansikkatila sijaitsee Lammilla, ja sillä on pitkät perinteet mansikanviljelyyn. Tilan pelloilla kasvaa mansikkaa, vadelmaa, tarhahernettä, sokerimaissia ja viljaa. Mansikanviljely on ehdottomasti tilan päätuotantosuunta. Tilalla jalostetaan itse myös paljon erilaisia mehuja, hilloja, hyytelöitä, marjajauheita ja glögejä, joita on tuotannossa yhteensä lähes 40 eri tuotetta. Kesäkahvila ja myymälä palvelee.

Yhteistyökumppanimme

EU
Hämeenmaa MTK Häme Kasvua Hämeessä