TASTE OF HÄME – MAKUJA HÄMEESTÄ

Tervetuloa makumatkalle hämäläisen ruuan pariin!

Häme tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille lähiruuan ystäville, läheltä ja kaukaa.
Vieraile hämäläisillä tiloilla, tee ostoksia, kerrytä makumuistoja ja koe aitoja elämyksiä.

Hämeessä on mistä valita, lähellä.
Näiltä sivuilta löydät laajan valikoiman hämäläisiä tilamyymälöitä ja -vierailukohteita, lähiruokapuoteja ja -ravintoloita, elintarvikeyrityksiä, marjatiloja, pienpanimoita ja paljon muuta.

Lähellä sinua tuotettu – Enjoy the taste of Häme!

Lue lisää

Kohteet kartalla Briefly in English

Viimeisimmät vinkit ja uutiset

Tutustu kohteisiin

KaikkiAvoin maatilaKanta-HämeMuut kohteetPäijät-HämeRavintola
Ainoa Winery, Lahti

Ainoa Winery, Lahti

Kymmenen kilometrin päässä Lahden keskustasta, pienessä Miekkiön maaseutukylässä on viinitila, joka on asemoinut Suomen maailman viinikarttaan. Viinitilaa isännöi ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola Guerrero de Cohenin ja David Cohenin. Viininvalmistukseen he käyttävät Suomen metsistä kerättyjä villejä ainesosia ja paikallisesti kasvatettuja marjoja. Ainoa Winery tarjoaa retkiä, maistajaisia ​​ja suoramyyntiä tuotteilla, jotka sisältävät <13% alkoholia, sekä valikoiman korkealaatuisia tuotteita muilta paikallisilta yrityksiltä.
Mustialan Kievari & Wanha Viljamakasiini, Tammela

Mustialan Kievari & Wanha Viljamakasiini, Tammela

Kievari sijaitsee Mustialan kauniissa ja historiallisessa maalaismiljöössä Tammelan kirkonkylän kupeessa. Mustialan Paniomon valikoimasta löydät oman panimon oluet, makulonkerot, siiderit, viinit ja tietysti myös alkoholittomat vaihtoehdot paikan päällä nautittavaksi. Kahvilatuotteet ja pientä syötävää. Viljamakasiinilla myynnissä Makuja Mustialasta lähiruokatuotteet.
Lehmonkärki / Yrjölän tila, Asikkala

Lehmonkärki / Yrjölän tila, Asikkala

VELLAMOMENU-RAVINTOLA
Yrjölän tilalla, Asikkalassa kasvatetaan Ylämaan karjan luomulihaa. Monelle vieraalle paikka on ehkä tutumpi nimellä Lehmonkärki. Lehmonkärjessä vaalitaan lähiruoka-aatetta ja se onkin yksi Päijät-Hämeen Vellamomenu-ravintoloista. Vellamomenu on Päijät-Hämeen maakunnan lähiruokamenu, jossa korostuvat paikalliset maut ja sesongin herkut.
Viini- ja Puutarhatila Pihamaa, Asikkala

Viini- ja Puutarhatila Pihamaa, Asikkala

Janne Pihamaa isännöi Asikkalan Kalkkisissa tilaa, jonka antimista tuotetaan siidereitä, oluita, marjaviinejä, sahtia, kuohuviinejä, limonadeja ja erilaisia sesonkijuomia sekä Kalkkisissa että Heinolassa. Pihamaan tilan pellot pursuavat marjojen lisäksi lähiruokaa parhaimmillaan; herneitä, uusia perunoita, salaatteja, maissia, kaaleja, yrttejä, sipuleita ja paljon muuta. Päivän satoa kerätään tuoreina omaan tilapuotiin, josta ne voit helposti noukkia omaan ostoskoriisi.
Aliniityn tila, Kärkölä

Aliniityn tila, Kärkölä

Aliniityn tilalla Kärkölän Järvelässä kasvatetaan luomussa, lajinomaisesti, eettisesti ja ekologisesti Ylämaannautoja, Mangalitza sikoja ja Texas longhorn nautoja.
Tilan omassa lihakaupassa myynnissä tilan omia tuotteita ennakkotilauksesta.
Mattsonin Luomumarjatila, Asikkala

Mattsonin Luomumarjatila, Asikkala

Mattsonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa kasvatetaan puhtaita ja laadukkaita luomumarjoja: mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa. Myynnissä tilan tuotteita mm. mansikoita ja marja- ja omanahilloja. Lettukahvilassa muurinpohjalettuja suolaisella tai makealla täytteellä. Tervetuloa elämykselliseen peltomaisemaan!
Kotileipomo Tuulosrievä Oy, Tuulos

Kotileipomo Tuulosrievä Oy, Tuulos

Perinteikästä Tuulosrievää on leivottu jo vuodesta 1984 lähtien käsityönä leipomon oman reseptin mukaan. Leivissä ei käytetä mitään säilöntä- tai lisäaineita ja leivät paistetaan aidoissa puulämmitteisissä leivinuuneissa. Tervetuloa tutustumaan leipomon toimintaan ja nauti hetki nostalgisessa aittakahvilassa. Kahvilassa voit nauttia leipomon omista leivonnaisista, tuoreesta leivästä ja pullasta sekä aidosta maalaistunnelmasta.
Aikkolan Mattila, Hämeenlinna

Aikkolan Mattila, Hämeenlinna

Akkolan Mattila on luomuemolehmätila Hämeen sydämessä Hauholla. Tilalle ajaa Hauholta vartissa, Hämeenlinnasta alle puolessa tunnissa ja Tampereelta reilussa kolmessa vartissa! Tilalla pääsee tutustumaan maalaiselämään parhaimmillaan. Ihasteltavina myös muutamia lampaita, vuohipukkeja ja kanoja.
Kyöstilän Tila, Orimattila

Kyöstilän Tila, Orimattila

Kyöstilän luomutila Orimattilan Vilikkalassa toivottaa vieraat tervetulleeksi tutustumaan Valio-luomumaidon tuotantoon nykyaikaisin menetelmin, mutta tilan perinteitä unohtamatta. Kyöstilän vanhassa tallissa on tilan farmipuoti, jossa myydään tilan omaa luomunaudanlihaa. Kesäisin tunnelmallinen aittakahvila palvelee!

Yhteistyökumppanimme

EU
Hämeenmaa MTK Häme Kasvua Hämeessä