AVOIMET MAATILAT – TASTE OF HÄME!

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapatuma tulee taas. Tervetuloa Hämeeseen la 9.7.2022

Näiltä sivuilta löydät Avoimet maatilat tapahtuman kohdetiedot; laajan valikoiman hämäläisiä maatiloja, lähiruokapuoteja, elintarvikeyrityksiä, marjatiloja, pienpanimoita ja paljon muuta.
Osa kohteista on avoinna myös muina aikoina, lisätietoja kohteiden omilta sivuilta.

TERVETULOA MAKUMATKALLE HÄMÄLÄISEN RUUAN PARIIN!

Vuoden 2022 kohteet päivitetään touko-kesäkuun aikana.

Ilmoittaudu mukaan Lue lisää

Kohteet kartalla Briefly in English

Tutustu kohteisiin

AllAvoin maatilaKanta-HämeMuut kohteetPäijät-HämeRavintola
Mielen Muutostila Lieso, Lammi

Mielen Muutostila Lieso, Lammi

Olemme kotoisa ja sympaattinen maatila Lammin Liesossa, vanhanajan mummola-meiningillä. Olemme aloitteleva yritys, joka tulee tarjoamaan tulevaisuudessa mm maatilamatkailua ja erilaisia hyvinvointi tapahtumia ja luomaan yhteisöllisyyttä. Mukana tapahtumassa tuotteineen myös Metsälän tila ja Karhunsillan maitotila. Tule katselemaan maatilan eläimiä, kokeilemaan poniratsastusta ja vanhan ajan pihaleikkejä. Paljon eläinvauvoja! Kesäkahvila ja pieni luomu/ lähiruokatori.

Niipalan tila, Hollola

Niipalan tila, Hollola

Hollolan perinnemaisemien keskellä sijaitseva Niipalan tila on monimuotoinen luomutila, joka harjoittaa viljanviljelyä, vihannestuotantoa sekä matkailupalveluita. Tilalla on kesällä pieni suoramyyntipiste ja kesäkahvila. Tule nauttimaan kesäkahvilan antimista ja maisemista sekä tutustumaan kasvimaahan ammattipuutarhurin opastuksella.
Kahvila Perunakuoppa, Loppi

Kahvila Perunakuoppa, Loppi

Kahvila Perunakuoppa sijaitsee Lopella, Räyskälässä. Se on Räyskälän kyläyhdistyksen talkoilla ylläpitämä kesäkahvila, joka on avoinna lauantaisin klo 10-15. Peruna ei esiinny vain nimessä, vaan myynnissä on tietysti tilan varhaisperunaa ja hernettä ja kahvilan leivonnaisissa on myös käytetty perunaa. Kahvilan tuotteissa käytetään kotimaisen sesongin marjoja, hedelmiä ja vihanneksia, mahdollisimman läheltä. Kahvilan tiloissa myynnissä myös paikallisten taitajien käsitöitä.

Valkosipulitila Solstrand, Loppi

Valkosipulitila Solstrand, Loppi

Valkosipulitila Solstrand on pientila, jossa tuotetaan valkosipulin lisäksi chiliä ja muita vihanneksia ja juureksia. Tilalla on myös pieni kotitarvekanala sekä ikkunaentisöintiverstas. Tutustua voi myös aurinkokeräimiin, maalämpöön ja kompostoivaan Mullis-sisähuussijärjestelmään. Pihakatoksessa pop up -ravintola. Etupäässä tilan omista tuotteista isännän valmistamia keittoja. Elävää musiikkia. Myynnissä valkosipulia, chiliä, vihanneksia.
Metsälammen Laamat, Hattula

Metsälammen Laamat, Hattula

Metsälammen Laamat tilalla pääset tutustumaan Suomessa harvinaisiin villalaamoihin. Esillä on myös hieman maatalouskoneita ja harrasteajoneuvoja.
Maatilan pääelinkeino on viljanviljely. Tervetuloa tutustumaan tilan laamoihin ja kuulemaan lisää. Myynnissä laama-aiheisia tuotteita. Tarjolla kahvia ja mehua.
Ravintola Valtikka, Forssa

Ravintola Valtikka, Forssa

Pilvenmäen raviradalla Forssassa luotetaan ravintola- ja kahviopalveluiden osalta itse tekemiseen sekä alueen lähiruokatuottajien tarjontaan. Tapahtumapäivänä 10.7. Ravintola Valtikassa tarjolla lähiruokalautasannoksia. Kaviouran puolella nähtävissä lauantaina 10.7. valmentautuvia hevosia ja sunnuntaina 11.7. viralliset ravit. Ravintolan vieressä oleva Nostalgiahuone on avoinna.
Karhulan tila, Hartola

Karhulan tila, Hartola

Tilalla Hartolassa elelee Aberdeen Angus, Hereford ja Charolais-karjaa. Tilalla nähtävillä laiduntavia emolehmiä vasikoineen pelto-sekä metsälaitumilla. Esillä myös maatalouskoneita ja laitteita. Menossa mukana Partiolippukunta Tainionvirran Taimenet, Kahvilaravintola Taukotupa...Tilalla myynnissä Aberdeen Angus pihvilihaa ja Angus-grillimakkaraa. Puffetti. Tervetuloa!
Jaakkolan tila, Hausjärvi

Jaakkolan tila, Hausjärvi

Jaakkolan tilan pihapiirissä voi aistia sen kulttuurillisen perinnerikkauden. Siksi on jokseenkin erikoista, että juuri täältä on lähtenyt liikkeelle tunnettu käsite Takahikiä, kuvaamaan kaikesta kaukana olevaa ja sivistymättömän poloista maankolkkaa. Jaakkolan tilalla pääsette tutustumaan Taidegalleriaan ja museoon, kahvitarjoilu. Myynnissä Paajasen hunajatuotteita seudulta ja taidekortteja.
Iso-Hiiden Kartano, Turenki

Iso-Hiiden Kartano, Turenki

Iso-Hiiden Kartano on Suomen vanhimpia itsepoimintatiloja, jossa keräät niin mansikat, vadelmat, pensasmustikat ja mustaherukat.  Janakkalasssa, Turengin tuntumassa sijaitsevalle marjatilallemme on helppo saapua ja täällä opastamme ensikertalaiset poiminnan alkuun. Kesäkahvila palvee, lapsille leikkipaikka ja eläimiä ihasteltavana.

Viimeisimmät vinkit ja uutiset

Yhteistyökumppanimme

EU
Hämeenmaa MTK Häme Kasvua Hämeessä