Yli-Tokon luomu- ja vuonohevostila, Forssa

Yli-Tokon Vuonohevostila sijaitsee Tammelan kunnassa luonnonkauniin Jänijärven rantamaisemissa.

Tilan vuonohevoskasvatus alkoi vuonna 2000 ja johtoajatuksena on laadukkaiden vuonohevosten tuottaminen. Hevosten ohella Yli-Tokoilla märehtii navetassa nautakarjaa ja koirat tulevat innokkaina tekemään tuttavuutta vierailijoiden kanssa. Lisäksi tilalla harjoitetaan pienimuotoista majoitustoimintaa.

Yli-Tokoilla kaikki eläimet pyritään hoitamaan eläinten omilla ehdoilla. Siten eläimet voivat viettää mahdollisimman luonnollista ja lajinmukaista elämää. Hevoset asuvat pihatoissa laumoissa ja niillä on käytettävissään useiden hehtaareiden metsäalueet. Pääosin hevoset ovat ilman kenkiä. Vuonohevostilan laumaan syntyy vuosittain 4-6 varsaa. Varttuvat varsat käsitellään ja opetetaan luonnollisen hevostaidon menetelmiä apuna käyttäen.

Tilalla asuu norjanvuonohevosia, aaseja, alkuperäiskarjaa, mangalitzoja, koiria, kissoja ja pupuja. Myytävänä alkuperäiskarjan ja mangalitzan lihatuotteita.

Mahdollisuus opastettuihin tilakierroksiin, talutusratsastukseen ja kärryajeluun vuonohevosella ennakkotilauksesta.

Tervetuloa tutustumaan!

Tila on auki joka päivä 9-21, mutta vierailusta tulee silti ilmoittaa etukäteen esimerkiksi sähköpostilla ylitokko@gmail.com.

Yhteystiedot

Maarit Ylitokko
ylitokko@gmail.com
p. 050 367 3554
Pajulantie 134, 30100 Forssa

Facebook: Yli-Tokon luomu- ja vuonohevostila