Valkosipulitila Solstrand, Loppi

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Valkosipulitila Solstrand on pientila, jossa tuotetaan valkosipulin lisäksi chiliä ja muita vihanneksia ja juureksia. Tilalla on myös pieni kotitarvekanala sekä ikkunaentisöintiverstas. Tutustua voi myös aurinkokeräimiin, maalämpöön ja kompostoivaan Mullis-sisähuussijärjestelmään.

Pihakatoksessa pop up -ravintola. Etupäässä tilan omista tuotteista isännän valmistamia keittoja. Elävää musiikkia. Myynnissä valkosipulia, chiliä, vihanneksia.

HUOM! Solstrandin pihatie on kapea ja pihaan mahtuu max. 10 autoa kerrallaan.
Suosittelemme jättämään auton läheisen Pilpalan Liitontalon pihaan (osoite Rautakoskentie 2078), josta siirtyminen kävellen kohteeseen. Etäisyys n. 350 m.

SOLSTRAND ELI SINERVÄNKOSKI

Pilpalan Sinervänniemellä Näkyvä-lammen rannalla on asuttu jo pitkään. Tilan vanhin rakennus on rannassa yhä tukevasti seisova torppa, johon 1800-luvun puolivälin jälkeen muutti parantajamuori Serafia. Serafia kuoli 1896.

Solstrandin kehitys puutarhatilaksi alkoi 2003, kun diplomi-insinööri Lassi Tudeer ostisen. Tietokonealan työt Espoossa saivat jäädä, ja Lassi opiskeli puutarhuriksi.
Nyt tila tuottaa muun muassa juureksia, yrttejä ja vihanneksia etupäässä omaan käyttöön ja lisäksi myyntiin lähinnä valkosipulia ja chiliä.

Kaikki tilan tuotteet viljellään puhtaasti käsivoimin ilman mitään keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Lannoitteina käytetään Pelto-Seppälän nautojen
ja hevosten lantaa. Lisänä on oman kotitarvekanalan pehku ja lanta.

Jokainen valkosipuli on käsin lajiteltu ja tutkittu. Myös tuotteiden jatkojalostus tapahtuu käsityönä. Valkosipulien marinadeissa on mausteena oman tilan chili
sekä kerkät Solstrandin kuusista.

 

Tervetuloa tutustumaan!

Yhteystiedot:

Marika Tudeer
Sinervänpolku 15, 12750 Pilpala (Loppi)
marika.tudeer@gmail.com
p. 044 5522 555
https://www.tudeer.fi/
Facebok: Valkosipulitila Solstrand