Valkosipulitila Solstrand, Loppi

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Valkosipulitila Solstrand on pientila, jossa tuotetaan valkosipulin lisäksi chiliä ja muita vihanneksia ja juureksia. Tilalla on myös pieni kotitarvekanala sekä ikkunaentisöintiverstas. Tutustua voi myös aurinkokeräimiin, maalämpöön ja kompostoivaan Mullis-sisähuussijärjestelmään.

Avoimet maatilat päivänä Pop up -ravintolassa voi syödä ja kahvitella. Myynnissä tilan tuotteita sekä Marika Tudeerin kirjoittamia kirjoja ’Makasiini – maallemuuttajan tarinoita’ sekä ’Lähteen rannalla elämä’. Kello 14.00 elävää musiikkia: kolmimiehinen yhtye Warren Woima esiintyy.

HUOM! Solstrandin pihatie on kapea ja pihaan mahtuu max. 10 autoa kerrallaan.
Suosittelemme jättämään auton läheisen Pilpalan Liitontalon pihaan (osoite Rautakoskentie 2078), josta siirtyminen kävellen kohteeseen. Etäisyys n. 350 m.

SOLSTRAND ELI SINERVÄNKOSKI

Pilpalan Sinervänniemellä Näkyvä-lammen rannalla on asuttu jo pitkään. Tilan vanhin rakennus on rannassa yhä tukevasti seisova torppa, johon 1800-luvun puolivälin jälkeen muutti parantajamuori Serafia. Serafia kuoli 1896.

Solstrandin kehitys puutarhatilaksi alkoi 2003, kun diplomi-insinööri Lassi Tudeer ostisen. Tietokonealan työt Espoossa saivat jäädä, ja Lassi opiskeli puutarhuriksi.
Nyt tila tuottaa muun muassa juureksia, yrttejä ja vihanneksia etupäässä omaan käyttöön ja lisäksi myyntiin lähinnä valkosipulia ja chiliä.

Kaikki tilan tuotteet viljellään puhtaasti käsivoimin ilman mitään keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Lannoitteina käytetään Pelto-Seppälän nautojen
ja hevosten lantaa. Lisänä on oman kotitarvekanalan pehku ja lanta.

Jokainen valkosipuli on käsin lajiteltu ja tutkittu. Myös tuotteiden jatkojalostus tapahtuu käsityönä. Valkosipulien marinadeissa on mausteena oman tilan chili
sekä kerkät Solstrandin kuusista.

Tervetuloa tutustumaan!

Yhteystiedot:

Marika Tudeer
Sinervänpolku 15, 12750 Pilpala (Loppi)
marika.tudeer@gmail.com
p. 044 5522 555
Verkkosivut: https://www.tudeer.fi/
Facebok: Valkosipulitila Solstrand

Blogi: Pilkkeitä Pilpalasta