Tuottajalle kiitos -stipendihaku auki

Tuottajalle kiitos stipendihaku avautuu jo neljännen kerran. Aikaisempien hakukierrosten myötä on saavutettu jo yli 100 uutta maatalous- ja maaseutusektorin innovaatiota. Jokaisella kierroksella on saatu hakemuksia hyvin tasokkaille ideoille. Tälläkin kertaa hakemuksia odotetaan runsaasti.

Stipendiä voi hakea 11.1.-13.2.2022 osoitteessa proagria.fi/viljelijastipendi. Joka hakukierroksella jaettavien apurahojen suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Rahoitus tulee K-ryhmän ja Vaasan Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden hyvitysosuuksista. Stipendin saajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasan, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista.

Stipendi on merkittävä, koska se melkeinpä ainoana tarjoaa maatalousyrittäjälle mahdollisuuden kehittää ideoitaan innovaatioiksi. Vaasan, K-ryhmän ja ProAgrian yhteistyön tavoitteena onkin antaa tuottajalle aito kiitos viljelyn kehittämisestä sekä vastuullisuudesta koko ketjussa. Pitkällä aikavälillä kehittämistyöstä ja tuloksista hyötyvät kaikki viljelijät.

Viime keväänä stipendillä rahoitettiin altakastelujärjestelmän kehittämistä

Yksi viime kevään stipendin saajista oli Jari Ruski Kiukaisista. Stipendi myönnettiin projektiin, jonka tavoitteena on kehittää peltojen altakastelua.

Stipendejä jaossa kahdesti vuodessa

Joka hakukierroksella jaettavien stipendien suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Hakukierroksia on vuosittain kaksi. Stipendien saajien valinnassa kiinnitetään huomiota idean toteutuskelpoisuuteen sekä siihen, miten se kehittää suomalaista viljelyä. Hakijoiden toivotaan olevan aktiivisia viljelijöitä. Lopullisen päätöksen stipendinsaajista valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasan, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista. Tuottajalle kiitos -stipendihaku on avoinna kaikille Suomen viljelijöille 11.1.-13.2.2022.

Hakemuksen: proagria.fi/viljelijastipendi.

Lisätietoja: https://proagria.fi/ajankohtaista/tuottajalle-kiitos-stipendit-haettavissa-17663