Tervetuloa tutustumaan Uudistavan viljelyn e-opistoon!

Tiistaina 9.2. aukeaa maksuton Uudistavan viljelyn e-opisto. Heti torstaina 11.2. järjestetään Lahden ympäristöpääkaupungin kuntien ja samalla koko Päijät-Hämeen viljelijöille oma Uudistavan viljelyn e-opiston esittely. Esittelytilaisuudessa avataan tarkemmin mitä kaikkea Uudistavan viljelyn e-opistosta löytyy, mihin kurssi pohjautuu, miten se auttaa viljelijää sekä miten opiskelu kannattaa kytkeä osaksi viljelijän arkea.

Uudistavan viljelyn e-opiston esittelytilaisuus to 11.2. klo 10-12

 

OHJELMA

– Tervetuloa, Kasvua Hämeessä -verkoston ja MTK Hämeen näkökulma e-opistoon, Päivi Rönni, MTK Häme

– Uudistavan viljelyn e-opiston esittely, Sanna Söderlund, Baltic Sea Action Group

– Uudistavan viljelyn e-opisto osana Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta, Jarkko Lehtopelto

– Kysymyksiä

 

Tilaisuus toteutetaan webinaarina, liity tilaisuuteen tästä:

Microsoft Teams -kokous

Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Lisätietoja | Kokousasetukset

 

Uudistavan viljelyn e-opistoon voi jo ennakkoilmoittautua osoitteessa www.uudistavaviljely.fi

 

Mistä Uudistavan viljelyn e-opistossa on kyse?

Uudistavan viljelyn e-opisto on viimeisimpään tietoon pohjautuva viljelijälähtöinen verkkokurssi. Se on kattava läpileikkaus uudistavasta viljelystä ja sen eri menetelmistä. Teorian lisäksi mukana on paljon käytännön esimerkkejä ja harjoituksia. Keskeisiä tavoitteita ovat maan kasvukunnon parantaminen, hiilensidonnan lisääminen ja parempi säänkestävyys. Vaiheittain helmikuun alusta eteenpäin julkaistava kurssi on maksuton ja sen laajuus on noin 50 tuntia. Kurssin voi myös kuunnella audiona töiden lomassa.

Kurssi on Baltic Sea Action Groupin ja teknologiayhtiö Reaktorin yhteishanke, jossa ovat mukana Sitra ja Ilmatieteenlaitos. Pääkumppanina on Valio ja muita kumppaneita ovat mm. ProArgia, Fazer, Viking Malt, Atria ja Lahden kaupunki. Sponsoreina toimivat  MTK ja SLC. Uudistavan viljelyn opisto on toteutettu tiiviissä yhteistyössä viljelijöiden, neuvojien, maatalousalan oppilaitosten, tutkijoiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Se on samalla osa Baltic Sea Action Groupin Carbon Actionia.

Maailman ensimmäiset kurssilaiset Lahden seudulta!

Lahden ympäristöpääkaupungin alueella (Lahti, Heinola, Asikkala, Hollola ja Orimattila) toteutetaan hanke, jossa tarjotaan viljelijöille erityisen runsaasti tietoa ja tapahtumia. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni alueen viljelijöistä suorittaisi kurssin vuoden 2021 aikana. Tässä hankkeessa ovat viestintäkumppaneina MTK Häme ja ProAgria Etelä-Suomi.

Tutustu ja liity Carbon Action Klubiin osoitteessa www.carbonaction.org