Tee Se Suomessa – vaikka monta kertaa kesässä!

Niin minäkin olen tehnyt ja voin suositella. Aika monta kertaa Pohjois-Pohjanmaalla. Melkein joka vuosi Lapissa. Pari kertaa myös Varsinais-Suomessa ja todella usein Hämeessä.

Tee siis sinäkin se Suomessa ja ota äkkilähtö maaseudulle!

Meidän maaseutuohjelman viestijöiden lähimatkailukampanjassa, Tee Se Suomessa – Äkkilähdöt maaseudulle, nostetaan esiin loistavia ja osaksi myös ei-niin-tunnettuja matkailukohteita eri puolilta Suomea. Kohteita, joita on rakennettu, kunnostettu tai kohennettu maaseuturahaston tukemana.

Kampanjan tarkoituksena on korostaa sitä, että Suomessakin voi viettää elämyksellisen loman ja se on merkittävästi ilmastoystävällisempää kuin matkailu lentäen kauemmas.

Ilmastonmuutos ja matkustaminen ovatkin olleet tapetilla jo jonkin aikaa. Siksi halusimme nostaa esille myös niitä mainioita kohteita, joita meiltä löytyy ihan läheltä. Voit jättää lentämisen päästöt huoletta taaksesi, hypätä junan tai bussin kyytiin ja matkustaa maaseudulle. Pyörälläkin pääsee näkemään jo paljon mahtavia kohteita, patikoinnista puhumattakaan.

Meiltä Hämeestäkin löytyy monta hienoa lähimatkailukohdetta, jonne voit suunnata kesälomamatkasi. Päijät-Hämeessä monet upeat retkeilyreitit ovat saaneet kohennusta maaseuturahaston tukemana. Käy vaikkapa Sysmän Kalliovuoren korkeuksissa ihastelemassa henkeäsalpaavia maisemia tai luonnonsuojelualueella Lapakistossa.

Kiikunlähde Hollolassakin taitaa olla jo monelle tuttu. Niin tuttu, että valokuvaajat ja ihastelijat olivat tuhota alueen luonnon. Onneksi paikalle on saatu maaseuturahaston tuella rakennettua portaat ja näköalatasanne. Nyt tuota turkoosia ihmettä voi jokainen käydä ihastelematta pelkäämättä sitä, että luonto ympärillä kärsii.

Tai miten olisi makumatka Hämeeseen? Käy ensin Tammelassa ostamassa Makulihan maankuuluja lihatuotteita ja tuoremakkaroita ja hae sen jälkeen palan painikkeeksi olutta Kanavan Panimosta Vääksystä. Matkalla voit pysähtyä herkuttelemaan Kinnarin tilan kahviossa ja Okeroisten Myllyllä Hollolassa. Ja jälkkäriksi käyvät tuoreet mansikat suoraan Mattsonin Luomumarjatilalta.


EU:n maaseuturahastosta
rahoitetaankin matkailua monella tapaa. Aika huikea luku on, että ohjelmasta on vuosina 2014-2018 myönnetty 50 miljoonan euron rahoitus matkailuun. Ei ihan pikku summa!

Yrityksille rahaa on myönnetty erilaisiin investointeihin 30 miljoonaa euroa ja matkailuhankkeisiin 20 miljoonaa. Matkailuyrityksissä käytetty raha on myös saanut liikkeelle yksityistä rahaa, 30 miljoonan euron tuella on saatu aikaan 120 miljoonan euron investoinnit! Lisäksi on rahoitettu tuhansia erilaisia kaikkien käytössä olevia investointeja kuten laavuja, reitistöjä, uimarantoja ja leikkipaikkoja. Vain muutamia mainitakseni.

Kun siis seuraavan kerran mietit, että matkustaako Evolle vai Balille, valitse Evo. Tai jos mietit, vierailisiko Välimerellä vai Vääksyssä, mene mieluummin Vääksyyn. Saatat yllättyä maaseutumme ja maamme upeista matkailukohteista ja tehdä sen Suomessa. Samalla tuet suomalaista matkailua ja ilmastokin kiittää!

Hämäläiset kohteet on nyt kerätty Hämeenraitin sivuille >> http://www.hameenraitti.fi/tee-se-suomessa/

Koko Suomen kohteet löydät täältä >> www.teesesuomessa.fi