Ruokamatkalle Hämeeseen – Taste of Slow Häme!

Hämäläiset maaseutuyrittäjät yhdistivät voimansa ja suunnittelivat kevään 2021 aikana uuden ruokamatkailun yhdistelmätuotteen Hämeeseen. Taste of Slow Häme -tuotteessa yhdistyvät kohteiden olemassa oleva tarjonta useamman päivän yhteiseksi ohjelmaksi, ja samalla se toimii hyvänä esimerkkinä siitä, mitä kaikkea Hämeessä voi ruokamatkalla kokea.

Tällä tuotteella yrittäjät osallistuivat yhdessä valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun, jonka tavoitteena on nimenomaan vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Tuote valittiin kesäkuussa kilpailun finaaliin, josta voittajat palkitaan 16.9. järjestettävässä tapahtumassa.

Tämä projekti toimi innostavana esimerkki siitä, miten yhdessä saamme ketterästi uusia tuotteita ja aitoa yhteistyötä aikaan. Jatkoa varmasti seuraa! – iloitsee Liisa Vaalgamaa Hahkialan Kartanosta.

Tervetuloa ruokamatkalle Hämeeseen – Taste of Slow Häme!

Nauti maaseudun rauhasta, hämäläisestä vieraanvaraisuudesta ja aidoista elämyksistä Järvi-Suomen sydämessä, Hämeenlinnan Hauholla. Taste of Slow Häme tarjoaa läpileikkauksen hämäläisten kartanoiden, perinteisten maatilojen, kiireettömän elämäntavan sekä paikallisten ruokaelämysten maailmaan, tämä jos mikä on suomalaista luksusta parhaimmillaan!

Päivien aikana hämäläinen ruoka, paikallisuus ja aidot elämykset ovat suuressa roolissa. Ruoka on mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista valmistettua ja vaihtelee sesongin mukaan. Esimerkiksi kesällä hyödynnetään oman puutarhanmetsän ja järvien antimia, villiyrttejä, marjoja ja hedelmiä. Hämäläisellä aamiaisella tarjoillaan mm. pitkään haudutettua puuroa, marjoja, ruis- ja vehnäleipää, makeita leivonnaisia ja valikoima kylmiä lihaleikkeleitä, kalaa, juustoja ja kasviksia.  

Miltäpä siis kuulostaisi vaikkapa Makuja Hämeestä illallinen Cool & Creative -teemalla, tutustuminen hämäläisen lammastilan toimintaan kera Bäätelömaistiaisen, järvikalastuselämys Iso-Roineella tai rosvopaistin valmistelu ja illallinen rantakauden kivikautisella kalmistoalueella?

Lue lisää päivien ohjemasta:

www.iloranta.fi
samu@iloranta.fi p. +358 40 513 1139

 

Lämpimästi tervetuloa ruokamatkalle Hämeeseen – Enjoy the taste of Häme!

Lue lisää muista hämäläisistä Taste of Häme -kohteista.

 

Hahkialan Kartano