Taste of Häme -sivuilta löydät Hämeen lähiruokakohteet

Taste of Häme – Makuja Hämeestä sivuilta löydät Hämeen monipuoliset lähiruokakohteet

Vieraile hämäläisillä tiloilla, tee ostoksi, kerrytä makumuistoja ja koe ainutlaatuisia elämyksiä.
Avoimet maatilat -tapahtuman siirtyessä ensi kesään, muuntui tapahtumasivustot pika-aikataululla Hämeen omiksi lähiruokasivuiksi – Taste of Häme.

Sivuilta löytyy nyt jo lähes 50 hämäläistä lähiruokakohdetta mm. tilamyymälöitä ja -vierailukohteita, lähiruokapuoteja ja -ravintoloita, elintarvikeyrityksiä, marjatiloja ja pienpanimoita Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta. Tavoitteena on lisätä kohteiden näkyvyyttä sekä tunnettuutta, ja tätä kautta helpottaa myös löydettävyyttä.

Lähiruoka ja ruokamatkailukohteet kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan, niin paikallisia asukkaita, Hämeessä aikaansa viettäviä kesäasukkaita, kuin tänne saapuvia matkailijoita. Halutaan suosia paikallista ja tutustua lähiseudun kohteisiin.

”Haasteeksi voi muodostua kohteiden ja palveluiden löydettävyys, tähän kysyntään me haluamme nyt vastata. Yhdelle sivustolle on koottu monipuolisesti hämäläisiä ruoka-alan käyntikohteita ja ostospaikkoja, ja niitä nostetaan vahvasti myös esiin, erilaisten viestintäkampanjoiden ja -yhteistyön avulla”, kertoo Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti -hankkeesta.

www.tasteofhame.fi -sivuja kehitetään edelleen ja ajatuksena on, että ne palvelisivat entistä monipuolisemmin tulevaisuudessa. Sivuilla voit suunnitella oman ruokaretkesi karttapalvelun avulla, tai löytää alueen suoramyyntitilat ja lähiruokapuodit ostosten tekemiseen. Suunnitelmissa on myös koota muutama valmis retkiehdotus, joko omalla autolla tai pyörällä kuljettavaksi. Lisäksi osa sivuista tullaan kääntämään englanniksi.

”Hienoa olisi, jos saisimme mukaan vielä myös muutaman lähiruokaa suosivan ravintolan, johon voi poiketa ilman ennakkovarausta. Näin myös yksittäiset asiakkaat pääsisivät nauttimaan paikallisista lähiruokaherkuista ja kerryttämään gastronomisia makumuistoja Hämeestä. Tämän ympärille voisi rakentaa vaikkapa omaleimaisia ruokatapahtumia – Taste of Häme goes restaurants”, innostuu Toivanen.

Sivuilta löytyy nyt myös maatiloja, jotka ottavat vastaan esimerkiksi koululaisryhmiä ennakkovarauksesta. Tämä on tärkeä osa hämäläisen ruuantuotannon esille tuomista ja viestintää.  Läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja tietoa lisäämällä voidaan saada myös hämäläisen ruoan ja sen tekijöiden arvostusta ja tunnettuutta nostettua.

Onko sinulle kohde, jonka haluaisit tarjontaan mukaan? Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja
Karita Toivanen
tiedottaja, MTK Häme ry, Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä / Ruokaviesti -hanke
040 723 8801, karita.toivanen@mtk.fi
www.kasvuahameessa.fi

Sivustot rakennetaan osana MTK Hämeen hallinnoimaa Ruokaviesti -hanketta.
Hanke on osa Kasvua Hämeessä teemaohjelmaa, ja sen tavoitteena on edistää Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntien ruokasektorin tunnettuutta, kehitystä ja yhteistä tekemistä monipuolisen tiedotuksen ja erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien kautta.

 

Kasvua Hämeessä