Tapahtumat

Meneillään olevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

Bioenergian opintomatka Saksaan ja Itävaltaan

Opintomatkalla tutustumme Welsin energiamessujen lisäksi useisiin käytännön bioenergiakohteisiin.  Matkareittimme kulkee eteläisen Saksan puolelta Itävaltaan upeisiin alppimaisemiin läpi pienten alppikylien ja kuuluisien laskettelukeskusten. Matkaoppaana toimii Erkki Holma, jolla on erinomaisen hyvä ja pitkäaikainen kokemus saksankielisistä alueista sekä laaja tuntemus bioenergiaan ja maatalouteen liittyvästä tekniikasta.

Luonnonyrtit hyödyksi yritystoiminnassa

Iltapäivän teemana on miten luonnonyrttien käyttöä voidaan lisätä ruoka- ja elintarvikeyrityksissä ja miten raaka-aineiden saatavuus voidaan turvata. Puheenvuoroja luonnonyrttien kerääjiltä, jatkojalostajilta ja ruoka-alan toimijoilta. Luonnonyrttien kerääjiä löytyy, mutta käyttäjien ja jatkojalostajien kohtauspaikka puuttuu. Tervetuloa mukaan miettimään miten luonnonyrttientoimitusketjua voidaan kehittää ja lisätä luonnonyrttien käyttöä ympärivuotisesti.

Yhteen hiileen - biohiili, biotalous & Häme

Tapahtumassa alan asiantuntijat kertovat aamupäivällä biohiilen mahdollisuuksista ja pääset näkemään, miten voit itse tehdä biohiiltä. Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimuspalvelupäällikkö Jarkko Nummela kertoo biohiilestä osana elinvoimaista maaseutua, näkökulmana hiilikompensaatio sekä maatilamittakaavan biohiilituotanto. Helsingin yliopiston agroekologian dosentti Priit Tammeorg puhuu biohiilisovelluksista maataloudessa ja omista peltokokeistaan. Tervetuloa mukaan!

Menneet tapahtumat