Ruokamatkailu mahdollisuutena

Ruoka tärkeäksi, elämykselliseksi ja ostettavaksi osaksi Kanta- ja Päijät-Hämeen matkailua!

Ruokamatkailu on globaalisti yksi matkailun eniten kasvavista trendeistä. Yhä useampi matkailija hakee tietoisesti ruokaelämyksiä ja ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Ruokamatkailijat haluavat kokea luonnon, kulttuurin ja paikallisen elämäntavan. Suomalaisessa on potentiaalia, sillä tarinat, aitous, paikallisuus ja puhtaus luovat arvoa matkailijalle. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta. 

Myös Hämeessä on herätty ruokamatkailun tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Hämeessä on valtava määrä potentiaalia. Ruokamatkailun avulla voimme tehdä hämäläistä ruokaa tunnetuksi sekä luoda uusia markkinakanavia alueen toimijoille. Matkailun avulla yrittäjä voi monipuolistaa maatilayrityksensä liiketoimintaa ja samalla ylläpitää sekä edistää vanhojen rakennusten ja kulttuurimaisemien säilymistä. Meidän tehtävänä onkin tuoda matkailusta kiinnostuneet yritykset sekä paikalliset matkailuorganisaatiot yhteen, toteaa Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti -hankkeesta.

Hyviä kokemuksia ”törmäyttämisestä” on jo saatu.

Heti vuoden alkuun kiersimme VisitHämeen edustajan Outi Mertamon kanssa tutustumassa muutamiin Hämeenlinnan seudulla sijaitseviin maatilayrityksiin.  Päivän tavoitteena oli kartoittaa tilan mahdollisuuksia matkailussa ja miettiä yhdessä aihioita heidän omille tuotteilleen. Päivä oli aivan loistava! Yrittäjät olivat erittäin innostuneita ja ensimmäiset tuotteet pääsivät ”myyntiin” jo muutama päivä tapaamisesta, iloitsee Karita Toivanen.

Oletko kiinnostunut oman tilan mahdollisuuksista? Laita viestiä ja tulemme käymään.
Katso kevään tutustumispäivät Forssan-, Riihimäen- ja Lahden seudulle sivun oikeasta reunasta.

Kokeile! Lisää omat tuotteesi Doerz -palveluun ja tarjoa elämyksiä omalla tilallasi. 

Tienaa rahaa jakamalla elämyksiä matkailijoille ja ryhmille omien aikataulujesi mukaan. Voit tarjota elämyksiä yksityishenkilönä.
Sinun ei tarvitse olla ammattimainen turistiopas tai huippukokki tarjotaksesi elämyksiä. Mutta sinun pitää suhtautua tekemiseesi intohimoisesti ja haluta jakaa sitä muiden kanssa. Elämysten tulisi olla aitoja ja uniikkeja. Tuotteet tulee myyntiin Doerz -palveluun, joiden markkinoinnista vastaa paikalliset matkailuorganisaatiot. Lue lisää Doerz -palvelusta ja ilmoittaudu mukaan.

Esimerkkituotteita maaseudulle:

Walking with the goats

Evening milking

Ruisleipää kotikeittiössä

Eläinpiha ja elämyspiha

Miten homma toimii? Kysy lisää:
Kanta-Häme: Karita Toivanen, p. 040 723 8801, karita.toivanen@mtk.fi
Päijät-Häme: Mirka Syvänen, p. 040 142 8444, mirka.syvanen@lahtiregion.fi
Lue myös opas Lahden seudun tuotteiden lisäämiseen Doerz -palveluun

Mari Mattila, Karita Toivanen ja Outi Mertamo Aikkolan Mattilassa.

Lue lisää Suomen ruokamatkailusta www.hungryforfinland.fi/
Lue lisää Suomen ruokamatkailun trendeistä ja toimenpiteistä täältä
Katso video Hungry for Finlandin tuottamasta Suomen ruokamatkailusta täältä