Perttulan tila, Asikkala

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Perttulan tila on lypsykarjatila Asikkalassa. Lehmät saavat laiduntaa keväästä syksyyn niin kauan, kun säät sallivat. Lehmät käyvät satunnaisesti jaloittelemassa ulkona talvellakin. Hiehot asuvat laitumella oljilla kuivitettu kylmäpihatto suojanaan.

Navetta on 40-paikkainen parsinavetta parsimatoilla ja niskapuomeilla, joiden ansiosta lehmillä on enemmän liikkumavaraa. Ruokinta on säilörehupainotteinen. Vilja tulee lähitilalta ja rypsitiiviste Suomen-Rehulta. Ruokinta on GMO-vapaa.

Tule katsomaan Avoimet maatilat -päivänä laiduntavia lehmiä, vasikoita ja pihalla tepastelevia kanoja. Klo 12 järjestetään navettakierros.

Myynnissä oman tilan juustoa, jugurttia ja ternimaitoa. Raakamaitoa voi ostaa, jos on oma astia mukana. Kylmälaukku mukaan!

Tunnelmallinen kahvila 200 vuotta vanhassa talossa. Kahvilaa pitää paikallinen kyläyhdistys.

Tutustu Perttulan tilan tarinaan täältä.

Yhteystiedot

Emma Murto
perttulan.maatila@gmail.com
p. 041 536 6889
Vähimaantie 119, Asikkala

Facebook: Perttulan tila

Emma ja Juho Murto navetalla