Pelto-Seppälän tila, Loppi

Pelto-Seppälän tila sijaitsee Lopen Hunsalassa korkealla mäellä, joka on todennäköisesti ollut saari, aikana, jolloin vedenpinta oli useita kymmeniä metrejä nykyistä korkeammalla. Seppälän tilan tunnettu historia alkaa vuodesta 1722 ja nimen Seppälä tila sai vuonna 1753 kun tilan tytär Maija Martintytär meni naimisiin Elias Yrjönpojan kanssa. Elias oli seppä, mistä johtuen tilaa alettiin kutsumaan Seppäläksi. 1750-luvulla rakennettiin tilan päärakennus, joka edelleen komeilee pihapiirissä ja on asuttu kesäisin.

Nyt tilalla asuu kolme sukupolvea, ja sukupolvenvaihdoksen myötä päävastuu tilasta siirtyi keväällä 2019 sisaruksille Tiinalle ja Tommille, mutta perhetilalla kaikki sukupolvet ovat mukana jokapäiväisessä toiminnassa. Vuodesta -88 tilalla on kasvatettu lihanautoja, joita tällä hetkellä on 67 emolehmän verran. Tilalla emolehmät asustavat talviaikaan kylmäpihatoissa paksulla ja kuivalla olkipatjalla, jonne valtaosa tilan vasikoista keväällä syntyy. Lisäksi tilalla on hevosia.

Tilalla on mahdollisuus tutustua emolehmiin ja vasikoihin sekä hevosiin ja maatilan koneisiin sekä vuodesta 1722 toimineen perhetilan pihapiiriin. Otathan yhteyttä ennakkoon, mikäli haluat tutustua tilan toimintaan.

Tilalla toimii oman pihvikarjan lihan suoramyyntiin sekä muihin lähellä tuotettuihin herkkuihin ja pienpanimo-olueen erikoistunut tilamyymälä sekä lähiruokaravintola Mulli&Mallas.
Pelto-Seppälän Mulli&Mallas ravintola palvelee kesäaikaan perjantaisin klo 12-20 (aina elokuun loppuun saakka), jonka lisäksi lihapuoti lauantaisin klo 10-13. Tarkista aukioloajat kohteen fb-sivuilta.

Tilamyymälästä voit ostaa mm. oman tilan pihvikarjan lihaa ja siitä jalostettuja tuotteita. Lisäksi löytyy perunaa ja muita tuoretuotteita sesongin mukaisesti. Samoin kananmunia, hunajaa ja jauhotuotteita. Voit tutustua valikoimaan ja aukioloaikoihin tarkemmin myös Pelto-Seppälän tilan fb-sivujen kautta.

Yhteystiedot

Tiina Seppälä
tiina@peltoseppala.fi
p. 0400 878 938
Kyläsillantie 184, 12750 Pilpala

Kotisivut: www.peltoseppala.fi
Facebook: Pelto-Seppälän tila
Instagram: peltoseppäläntila