Pelto-Seppälän tila, Loppi

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Pelto-Seppälän tila sijaitsee Lopen Hunsalassa korkealla mäellä, joka on todennäköisesti ollut saari, aikana, jolloin vedenpinta oli useita kymmeniä metrejä nykyistä korkeammalla. Seppälän tilan tunnettu historia alkaa vuodesta 1722 ja nimen Seppälä tila sai vuonna 1753 kun tilan tytär Maija Martintytär meni naimisiin Elias Yrjönpojan kanssa. Elias oli seppä, mistä johtuen tilaa alettiin kutsumaan Seppäläksi. 1750-luvulla rakennettiin tilan päärakennus, joka edelleen komeilee pihapiirissä ja on asuttu kesäisin.

Maatilalla asuu emolehmiä vasikoineen sekä hevosia, joihin pääsee tutustumaan.

Lisäksi tilalla palvelee lähiruokapuoti, jossa on oman tilan pihvikarjan lihan lisäksi myynnissä muita lähellä tuotettuja ja valmistettuja tuotteita, mm. Lopen perunaa, pienpanimo-oluita, kananmunia, viljatuotteita ym.

Kesäaikaan ja myös tapahtuma-aikaan tilalla palvelee Mulli & Mallas-lähiruokaravintola, jossa on tarjolla ainakin burgereita ja pizzaa ja makeitakin herkkuja.

Katso lähiruokapuodin muut aukioloajat kohteen omilta sivuilta.

 

Yhteystiedot

Tiina Seppälä
tiina@peltoseppala.fi
p. 0400 878 938
Kyläsillantie 184, 12750 Pilpala

Kotisivut: www.peltoseppala.fi
Facebook: Pelto-Seppälän tila
Instagram: peltoseppäläntila