Pekkolan tila, Hauho

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Hämeenlinnan Hauholla, Pekkolan tilalla viljellään peltokasveja ja kasvatetaan ja lypsetään lampaita sukutilalla, jonka juuret ulottuvat 1700-luvun alkupuoliskolle. Tilan nykyinen isäntäpari Jani Pekkola ja Siri Taalas ovat  historian yhdeksäs viljelijäsukupolvi.

Pekkolan tila on ainoa lypsylammastila Suomessa ja tilan lampaiden maidosta valmistetaan herkullista lampaanmaitojäätelöä eli Bäätelöä.

Tapahtuman aikana kävijöitä palvelee Bäätelökioski ja puoti. Tarjolla on lampaanlihatuotteita, villalankoja, lampaantaljoja sekä tietysti Bäätelöä, eli tilan lampaidemme maidosta valmistettua jäätelöä! Tapahtuman aikana on mahdollisuus päästä tutustumaan lampaanmaidontuotantoon opastetuilla kierroksilla. Pääset tutustumaan myös tilan maatalouskoneisiin ja muihin eläimiin. Ponikärryajelua klo 13 – 14.30 (säävaraus, maksullinen)

Toiminta muina aikoina:

Tilapuodin aukioloajat löydät parhaiten Pekkolan tilan Facebook -sivuilta. Tilapuodista löytyy Bäätelöä, lampaanlihatuotteita, lampaantaljoja ja villatuotteita.

Yhteystiedot

Siri Taalas
siritaalas@gmail.com
p. 050 5314885
Torvoilantie 1242, 14690 Torvoila.

Kotisivut: https://www.pekkolantila.fi/
Facebook: Pekkolan tila