Ojamäen perunatila, Lammi

Ojamäen perunatila sijaitsee Kanta-Hämeessä Lammilla, logistisesti erinomaisella paikalla, VT 12 kupeessa.  Tilaa pitävät maatalousyrittäjät Ari ja Maarit Ojamäki.

Ari on aito ”maajussi”, ikänsä hämäläisiä, perunalle hyvin soveltuvia, hikeviä hietamaita viljellyt. Maarit on lähtöisin kaupungista. ”Yo-merkonomi-sairaanhoitaja” joka aikanaan tuli töiden perässä maalle Lammille. Tilaa on yhdessä pyöritetty jo useita vuosia ja pienempiäkin maajusseja syntynyt matkan varrella kaksi, Aatu ja Eetu. Tilalla on viljelty perunaa lähes 40 vuotta. Peruna työllistää Arin ja Maaritin lisäksi kaksi vakituista työntekijää ympäri vuoden. Perunakuorimossa jatkojalostetaan ruokaperunaa lähiseudun suurtalouksille ja tukkuun sekä pakataan multaperunaa kauppoihin.

Lähiruoka on erityisesti Arin ja Maaritin sydäntä lähellä. Kiinnostus lähiruokaan alkoi vuonna -12 voitetusta Sinebrychoffin järjestämästä jouluoluen mallasohran viljelykilpailusta. Jouluolut markkinoitiin tuolloin lähioluena ja Ojamäen tilan isäntä ja emäntä nostettiin kampanjaan vahvasti mukaan oluen raaka-aineen tuottajina. Myös Ojamäen tilan peruna on saanut isännältään ja emännältään kasvot. Tällä on ollut helppo markkinoida perunaa eteenpäin. Nykykuluttaja haluaa tietää mistä hänen ostamansa tuote tulee ja missä se on kasvatettu. Tänä päivänä tuotteen jäljitettävyys on tärkeä tieto monelle asiakkaalle.

Tilalta voi ostaa multaperunaa, mitä löytää myös ympäri vuoden lähialueen kaupoista Lähiperuna nimellä. Ojamäen tilalla halutaan tuottaa laadukasta, kotimaista ja ravinnerikasta perunaa kuluttajien lautaselle.

Hämäläistä perunaa kuluttajien lautaselle -tilatarina.

Ari ja Maarit Ojamäki

Yhteystiedot

Maarit Ojamäki
ojamaentila@gmail.com
p. +358 408611396
Aittakiventie 11, 16900 Lammi
Verkkosivut: www.ojamaentila.fi
Facebook: Ojamäen tila