Nikkarin Maatila, Hämeenkoski

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Nikkarin Maatila sijaitsee Hämeenkosken pitäjässä Etolan kylässä. Vuodesta 1745 saman suvun hallussa ollutta tilaa viljelevät Saara ja Tero Kukkonen, jotka ovat vajaan 300 vuotisen historian 8. sukupolvi. Tilan kumpuilevilla pelloilla kasvaa vihreää parsaa, mansikkaa, kauraa ja härkäpapua ja tila on luomutuotannon siirtymävaiheessa. Pihapiirin metsälaitumia ennallistaa oma pieni lammaskatras.

Nikkarin Maatilalla herkutellaan heinäkuussa mansikoilla. Avointen maatilojen -päivänä pienessä pihakahvilassa on tarjolla kahvia, teetä, mehua ja mansikkaherkkua. Tilan pihapiirissä voit rapsutella lampaita ja kissoja, potkiskella traktorinrenkaita tai viettää kesäpäivää omenapuun alla. Historiannälkäiset pääsevät tutustumaan tilan museoaittaan ja navetan vintin Heta Sofian kammariin.

Myynnissä mansikkaa, hilloja, mehuja ja suomenlampaan villalankoja.

Nikkarin Maatila on yksi Carbon Action hiilitiloista. Avointen maatilojen -päivänä pääset tutustumaan myös uudistavaan viljelyyn. Osallistu klo 13 puolen tunnin peltokierrokselle ja kuulet samalla miten uudistavaa viljelyä toteutetaan Nikkarilla. Voit myös perehtyä aiheeseen osoitteessa uudistavaviljely.fi.

Yhteystiedot

Saara Kukkonen
saara.kukkonen@nikkarinmaatila.fi
p. 040 842 4419
Nikkarintie 29, 16800 Hämeenkoski

Kotisivut: www.nikkarinmaatila.fi
Facebook: Nikkarin Maatila