Museotila Hevossilta, Forssa

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Forssan vanhan maalaismaiseman keskellä sijaitseva Hevossilta on kokonaisuus, joka muodostuu kahdesta eri aikakautta edustavasta pihapiiristä museorakennuksineen, talliravintolasta, savusaunoista, laajasta piha-alueesta ja lomamökkialueista. Hevossillassa voi aistia menneen aikakauden hajut, maut, värit – alkuperäisen Vorssan tunnelmaa. Tervan tuoksu ja savusaunan lempeä savu johdattaa vieraat riukuaidan viertä peremmälle menneeseen, kuin tulisi vanhaan Vorssaan, sen kumaraisiin könsiin, pieniin pirtteihin, hellahuoneisiin ja pytinkeihin.

Tänä päivänä Hevossilta on Lounais-Hämeen helmi, vanhaan Forssan Kartanon sivutilan pihapiiriin rakentunut ainutlaatuinen kokous-, virkistys- ja juhlapaikka, retkikohde ja rauhallinen lomanviettopaikka. Ryhmille ja yrityksille tarkoitettu museaalinen miljöö palvelee asiakkaitaan ympärivuotisesti tilauksesta.

Avoimet maatilat päivänä Museotila Hevossillan 20-vuotisjuhlavuoden näyttelyt ja talonpoikaismuseo ovat avoinna yleisölle ja lisäksi kahvila ja virvokkeita. Opastetut kierrokset tasatunnein.
Esillä;
1. Kenkiä ja pitovaatteita kautta aikojen Tallinvintillä
2. Pula-ajan elämää ja perinnekäsitöitä Sarkalan pytingissä
3. Pellavaa ja pellavan valmistusvälineitä Aittapuoti-rakennuksessa
4. Talonpoikaiselämää 1800-luvulla ja vanhoja traktoreita, hevospelejä ja autoja myös nähtävillä

Talliravintolassa Vorssan likkain vieraskahveet, hämäläistä talkkuna-mustikkakukkoa ja Hevossillan metsien sienipiirakkaa ja muuta kastettavaa. Myynnissä Hevossillassa paistettua rukiista hapanleipää, perunalimppua ja ohrarievää sekä kotikaljaa, paikallisia käsityötuotteita

Toiminta muina aikoina:

Tunnelmallisessa Talliravintolassa voit nauttia ennakkotilauksesta esimerkiksi perinteisen Hämäläisen pitopöydän antimista. Pitopöydän antimet ovat aina suomalaista ja eettisesti tuotettua lähiruokaa, ja ne on itse valmistettu paikallisten maatilojen raaka-aineita ja oman tilan tuotteita hyödyntäen. HUOM! Ei tarjolla tapahtumaviikonloppuna.

Hämäläinen pitopöytä (esimerkkimenu)

Maukas ja perinteinen hämäläinen juhlamenu. Mummon resepteillä ja perinteitä vaalien, huolella valmistettu kokonaisuus. Hevossillan miljöö ja sisustus kruunaa tunnelman.

Talon sillilajitelma
Graavattua siikaa
Tervasavulohta
Tilliperunoita
Maalaissalaattia, munakastiketta
Perinteinen rosolli ja kerma
Mummon ravistetut kurkut
Piimäjuustoa, hilloa
Paikallista palvilihaa saatavuuden mukaan (esim. peuraa, hevosta, lammasta), hilloke
Lihapullia
Paahdettua possua(Paijan tila) kermakastikkeessa
Imellettyä perunalooraa
Munamakaronilaatikkoa
Uunijuureksia
Talossa paistettuja leipiä, voita
Vesi, maito, kotikalja, mehu

Täytekakkua, talon pikkuleivät ja kahvi/tee

10-20hlö  42e/hlö
20-30hlö  39e/hlö
yli30hlö  37e/hlö

Retkiryhmille ohjelmaa ja ruokailua

Yhteystiedot

Raija Sundblom-Mero
raija.mero@hevossilta.fi
0400 422 218
Tampereentie 450, 30100 Forssa

Kotisivut: www.hevossilta.fi
Facebook: Museotila Hevossilta
Instagram: Hevossilta