Metsänkylän Navetta, Hattula

Metsänkylän Kartanon navetassa on monipuolinen valikoima vanhoja rakennustarvikkeita, sisustustarvikkeita ja alpakkatuotteita. Pihapiirissä sijaitseva Domus Classica tarjoaa monipuolisen valikoiman  ”uusvanhaa” rakentamiseen liittyvää tavaraa ja tarvikkeita.

Pihapiirissä on alpakoita laiduntamassa ja täällä pääsettekin seuraamaan niiden lajinomaista käyttäytymistä. Kaikilla alpakoilla, joita on tällä hetkellä yhteensä 22 kpl on laumassa oma paikkansa ja luonteeltaan ne ovat erilaisia. Yksi pomottaa, toinen on ahne ja rohkea, kolmas odottaa sivussa, että muut ovat ruokailleet…

Kartanon pihapiirissä sijaitsee myös viehättävä Kahvila Leivintupa, jossa paistetaan Suomen parhaat pannukakut. Kahvilarakennus on 1800-luvun lopulla pystyhirsistä rakennettu noin 54 m2 käsittävä eteiskamarillinen yksinäistupa, joka on toiminut historiansa aikana myös saunana ja leipomona. Kahvila on avoinna kesäsunnuntaisin klo 11-16.00 (2.5.2021 alkaen). Saunan tuoksu on säilynyt, mutta leivinpölyt hävinneet! Tervetuloa tutustumaan, ostoksille ja herkuttelemaan.

Tutustu Metsänkylän Navettaan ruokamatkalla Hämeessä -videolta.

Yhteystiedot

Metsänkyläntie 14, 13900 Pekola