Materiaalit

Tämä on tietopankki hämäläisestä maataloudesta ja ruokatuotannosta. Kokoamme sivulle ajankohtaista tietoa Kasvua Hämeessä sekä muun verkostomme tuottamasta materiaalista, joka voi kiinnostaa juuri sinua!    

Luonnontuotteiden taloudelliset hyödyntämismahdollisuudet ja metsien luomusertifiointi mhy Päijät-Hämeen alueella

Raportti liittyy ”Luomukeruualueilta euroja Päijät-Hämeessä”- hankkeeseen, joka toteutettiin 1.1.2019 – 30.6.2021. Raportissa kerrotaan luonnontuotealasta ja luonnontuotealan tilanteesta Päijät-Hämeessä, esitellään viisi luonnontuotetta ja kerrotaan niiden hyödyntämismahdollisuuksista, sekä pohditaan luomukeruualueiden sertifioinnin hyötyjä ja motivaatiota metsänomistajille.

Jalostavat elintarvikeyritykset lukuina Hämeessä

Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät kokosivat vuonna 2020 yhteistyössä maakunnittaisen Aitoja makuja -yritystilaston. Uuden tilaston mukaan Suomessa on 2 893 jalostavaa elintarvikeyritystä, joista 388 jalostaa myös luomua. Yritystilastot esittelevät jalostavat elintarvikeyritykset kokoluokittain ja toimialoittain. Tämä yritystilasto laskee mukaan jalostavat yritykset, joiden liikevaihto on vähintään 10.000 euroa.

Kaikki materiaalit