LuomuHäme Visio 2030 tiekartan julkistaminen

Hämäläisen luomun tiekartta on suunnitelma luomun kehittämiseksi Hämeessä. Suunnitelma rakennettiin vuosien 2019 ja 2020 aikana. Nykytilan selvitys perustuu hämäläisen luomun tuotantotilastoihin sekä luomun jatkojalostajien ja julkisten ammattikeittiöiden edustajien haastatteluihin. Suunnitelmaa työstettiin työpajoissa eri toimijaryhmien kanssa. Selvitykset nostivat esiin luomun käytön esteitä ja pellolta pöytään -ketjun heikkoja lenkkejä tuoteryhmittäin.

Aika: 11.11.2020 klo 10.-12.15
Paikka: https://youtu.be/qesnm590A1c

10.00 Luomun väyläviitat, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen
10.20 LuomuHäme 2030 tiekartta, projektipäällikkö Outi Vahtila, HAMK
10.40 Hämäläistä luomua vientiin? toimitusjohtaja Jarkko Arrajoki , Fazer Mylly Oy
11.00 Luomuun erikoistuminen haaste vai mahdollisuus? luomuviljelijä Outi Koskinen, Hakolan Marjatila
11.20 Luomua ammattikeittiöön, palvelupäällikkö Jukka Turta, Päijät Hämeen ateriapalvelut Oy ja opetusalapäällikkö Marko Viljamaa, Koulutuskeskus Salpaus
11.40 Luomun kehittäminen koko ketjun yhteistyötä, markkinointipäällikkö Ulla Kojonkoski, Tuoreverkko Oy
12.00 Miten tästä eteenpäin? Tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarinen, HAMK ja ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK

Tervetuloa!

Lisätietoa projektipäällikkö Outi Vahtila, outi.vahtila@hamk.fi, 0500-121261, http://bit.ly/luomuhame

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) toteuttaa yhteistyössä LUKEn, ProAgria Etelä-Suomen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa Luomussa vara parempi – hankkeen (2019-2021). Rahoituslähteenä on EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-2020). Hankkeen tavoitteena on  edistää hämäläisen luomun tuotantoa, jalostusta ja käyttöä.