Lehtosalon Luomutila, Sysmä

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Lehtosalon luomutilaa Sysmässä ovat isännöineet Kim ja Nina Lehtosalo perheineen vuodesta 1998. Tila on Kimin kotipaikka, ja se on ollut saman suvun hallussa vuodesta 1911 lähtien, neljän sukupolven ajan.

Tänä päivänä Lehtosalon Luomutilalla kasvatetaan ylämaankarjaa ja lampaita. Pihapiiristä löytyy myös kanoja, pupuja, kissoja ja koiria sekä suomenhevonen.

Ylämaankarja soveltuu hyvin luomutuotantoon luonnonmukaisen elintapansa vuoksi. Lahtosalon luomutilalla ne laiduntavat luonnonlaitumilla, metsässä sekä pelloilla ja niillä on käytössään säänsuojat, joihin voivat halutessaan mennä. Tilalla kasvatetaan tällä hetkellä pelkkää nurmirehua, joka menee omien eläimiemme ruoaksi. Ylämaankarja kasvaa siis korsirehulla, hitaasti, mutta varmasti, ja näin kasvaa samalla maukasta ja puhdasta lihaa, luomuna.

Avoimet maatilat -päivänä tilalla pääsee näkemään ylämaankarjaa, lampaita, pupuja, kanoja, suomenhevosen, aasin, kissoja ja koiria. Säävarauksella kahvio.

Myynnissä oman tilan ylämaankarjan luomulihaa tilapuodista.

Avoinna myös muina aikoina sopimuksen mukaan, katso lisätietoja kohteen omilta sivuilta.

Lihahinnasto

Yhteystiedot

Nina Lehtosalo
nina.lehtosalo@dnainternet.net
0400-589 449
Kirveskoskentie 254, 19700 Sysmä (19770 Valittula).

Verkkosivut: www.lehtosalo.fi
Facebook: Lehtosalon Luomutila
Instagram: lehtosalon_luomutila