Keinuhongan tila, Padasjoki

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Keinuhongan tilan historia ulottuu 1700-luvulle asti, ehkä kauemmaksikin. 12 vuotta tilan pääelinkeinona on ollut lihantuotanto, ja peltoviljely on jäänyt tukitoiminnoksi. Liha päätyy Lihatukku Harri Tammisen ja HK ruokatalojen kautta suomalaisten ruokapöytään. Lihaa voi ostaa myös suoraan tilan omasta navettapuodista kesäkuusta 2012 alkaen.

Tilan käytössä oleva peltopinta-ala on noin 350 ha, joka sisältää 100 ha nurmipeltoa ja 250 ha eri viljalajeja ja rypsiä. Vilja-ala käytetään lähes kokonaan tilan eläinten rehuksi. Pieni osa sadosta myydään leipäviljaksi ja öljykasviteollisuuteen. Tilan eläinten ruokinta on lähes kokonaan omavaraista. Olutteollisuudesta kotoisin olevaa mäskiä lukuun ottamatta eläinten kaikki rehu on peräisin tilan viljelemiltä pelloilta. Tuotannossa syntyvä lanta palautetaan pelloille lannoitteeksi.

Tapahtumapäivänä 10.7. ohjattuja kierroksia lihakarjan pihatoille, tilaravintola ja myymälä avoinna klo: 10-16.00, nähtävillä kesälampaita, tilan koneita esillä tilamyymälän pihamaalla. Myynnissä oman tilan liha- ja viljatuotteet ja Sonniburgereita.

Toiminta muina aikoina:

Tilan tilamyymälästä pihvikarjan paistit, fileet ja jauhelihat. Sekä muut lähiruoka ja pienpanimotuotteet. Kahvila-ravintolasta burgereita, pizzaa, salaatteja sekä kahvia ja leivonnaisia.

Tilalla toimii myös Suvimarja Lifestyle Puoti, joka sijaitsee Keinuhongan tilan vanhan navetan alakerrassa. Puodin tuotevalikoimissa on yksilöllisiä naisten vaatteita, asusteita ja koruja, laadukkaita sisustustuotteita ja tekstiilejä sekä mattapintaisia Annie Sloan maaleja ja oheistarvikkeita.

Katso tarkemmat aukioloajat kohteen omilta sivuilta.

Yhteystiedot

Suvi-Marja Siljander
info@suvimarja.fi
p. 040 562 8580
Keinuhongantie 54, 17610 Auttoinen

Kotisivut: https://www.keinuhonka.fi/
Facebook: Keinuhongan tila
Instagram: keinuhongantila