PERUTTU: Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -seminaari

HUOM! Koronavirus-tilanteen vuoksi joudumme valitettavasti perumaan myös tämän seminaarin 31.3. ja siirtämään toiseen ajankohtaan.
Tiedotamme uudesta ajankohdasta, kun se selviää.

Ilmastoruokaa vai jotain muuta? Mihin menet hämäläinen ruoka?

Elämme ruokajärjestelmän murroksessa. Tuleva maatalouspolitiikan suunta ja sen toimeenpanon yksityiskohdat ovat parhaillaan työn alla. Ilmastonmuutos haastaa ja haavoittaa. Kuluttajien ruokatottumukset ja odotukset ovat muutoksessa ja maanviljelijät painivat heikon kannattavuuden kanssa.

Etsimme seminaarissa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuka heiluttaa tahtipuikkoa ruokajärjestelmän muutoksessa? Markkinat, maatalous- vai ilmastopolitiikka?
  • Mitä kaupungit ja kunnat odottavat alueensa ruokasektorilta?
  • Miten tehdään reilu ruokamuutos? Mitä Hämeessä pitäisi tuottaa?
  • Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli?
  • Mitä on älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla?

Aika: Ti 31.3.2020 klo 9:30-11:45

Paikka: Vanajanparvi, Vanajantie 10 b, Hämeenlinna

OHJELMA

Klo 09:00 Tervetulokahvit

Klo 09:30 Seminaarin avaus, Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus

Klo 09:40 Ruokajärjestelmä muutoksessa: miten se tehdään reilusti?
Tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimus, JustFood- hanke

Klo 10:00 Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli? Professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto

Klo 10:20 Älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla, Tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen, Hämeen Ammattikorkeakoulu

Klo 10:40 Ilmastonmuutoksen merkitys ja ruokasektorin ratkaisut: mitä Hämeessä pitäisi tuottaa vuonna 2030?

Keskustelemassa:
ruokapalveluiden liiketoimintajohtaja Pia Julin, Palmia
hankinta- ja kehityspäällikkö Sami-Jussi Talpila, HKScan
palvelupäällikkö Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi
maidontuottaja Katri Salovaara, Pelto-Mattilan tila
viljelijä Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu
viljelijä Jari Eerola, Setälä-Eerolan tila

Klo 11:35 Miten tästä eteenpäin? Ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK Häme

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Tilaisuudella luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille.

Lisätietoja: Päivi Rönni, MTK Häme p. 040 5634 074, paivi.ronni@mtk.fi

Ilmoittautumiset: 26.3.2020 mennessä tämän Lyyti-linkin kautta

 

Kasvua Hämeessä