Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -seminaari

Mihin menet hämäläinen ruoka?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan. Tilaisuudella luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille. Etsimme seminaarissa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuka heiluttaa tahtipuikkoa ruokajärjestelmän muutoksessa? Markkinat, maatalous- vai ilmastopolitiikka?
  • Mitä kaupungit ja kunnat odottavat alueensa ruokasektorilta?
  • Miten tehdään reilu ruokamuutos? Mitä Hämeessä pitäisi tuottaa?
  • Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli?
  • Mitä on älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla?

Aika: Pe 30.10.2020 klo 9:30-12

Paikka: Vanajanparvi, Vanajantie 10 b, Hämeenlinna

OHJELMA

Klo 09:00 Tervetulokahvit

Klo 09:30 Seminaarin avaus, Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus

Klo 09:40 Ruokajärjestelmä muutoksessa: miten se tehdään reilusti?
Tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimus, JustFood- hanke

Klo 10:00 Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli? Professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto (vielä avoinna)

Klo 10:20 Älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla, Tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen, Hämeen Ammattikorkeakoulu

Klo 10:40 Paneeli: Ilmastonmuutoksen merkitys ja ruokasektorin ratkaisut: mitä Hämeessä pitäisi tuottaa vuonna 2030?

Keskustelemassa:
ruokapalveluiden liiketoimintajohtaja Pia Julin, Palmia
hankinta- ja kehityspäällikkö Sami-Jussi Talpila, HKScan
palvelupäällikkö Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi
maidontuottaja Katri Salovaara, Pelto-Mattilan tila
viljelijä Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu
viljelijä Jari Eerola, Setälä-Eerolan tila

Klo 11:35 Miten tästä eteenpäin? Ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK Häme

Lisätietoja: Päivi Rönni, MTK Häme p. 040 5634 074, paivi.ronni@mtk.fi

Ilmoittautumiset: 23.10.2020 mennessä.

 

Kasvua Hämeessä