Hirvilammen luomu, Hämeenlinna

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Hämeenlinnassa Vuorentaan aukealla sijaitsee vuonna 2019 toimintansa aloittanut Hirvilammen luomu. Tilaa pyörittävät Susanna Valtonen ja Otto Paakkala.  Nyt tilalla laiduntaa reilut 30 emolehmää vasikoineen, hiehot ja siitossonnit Reino ja Pyry. Tilan emolehmät ovat rodultaan simmentaleja ja aberdeen anguksia.

Ohjelmassa tutustumista emolehmätilan toimintaan, lisäksi pihassa tavattavissa Susannan kanat ja lampaat.

Paikan päällä vierailijoita palvelee myös pieni kahvila, josta voi ostaa niin kahvia, Susannan mummon leipomia tuoreita munkkeja kuin muitakin virvokkeita.

Hirvilammella on tapahtumapäivänä myös Mikkolan maatilan väkeä esittelemässä Hirvilammella olevia mehiläispesiään ja hunajantuotantoa.

Opastetut kierrokset mehiläsipesien tuntumaan kello 12.30 ja 13.30.

Lisäksi Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset pitämässä Pieni pala maaseutua – lasten vohvelisuunnistusta! Täällä lapset voivat oppia uusia asioita suomalaisesta ruuantuotannosta ja pääsevät paistamaan itselleen maukkaan vohvelin.

Paikalla myös herneenmyyjiä, jotka myyvät herneitä niin kauan kuin niitä riittää.

 

Toiminta muina aikoina:

Oton ja Susannan tavoitteena on kasvattaa naudanlihaa eläinten hyvinvointi ja lajityypilliset käyttäytymismallit huomioiden. Eläinten hyvinvointi ja luonnon monimuotoisuuden parantaminen ovat tilan toiminnan kulmakiviä. Tila osallistuu mielellään erilaisiin tutkimuksiin ja kokeilee uusia innovaatioita. Lapsiperheiden ilona tilalla on myös Susannan pieni kanalauma ja lampaat, jota pääsee vierailuiden yhteydessä moikkaamaan ja ruokkimaan.

Tervetuloa tutustumaan tilan toimintaan ennakkovarauksesta. Tila vastaanottaa mielellään esimerkiksi koulu- ja päiväkotiryhmiä tutustumaan tilan toimintaan.

Tutustu tilan toimintaan ja Susannaan Ruokamatkalla Hämeessä -videolta

Yhteystiedot

Susanna Valtonen
valtonen.susanna@gmail.com
p. 044 9737400
Hirvilammentie 85, 13700 Hämeenlinna

Verkkosivut: https://hirvilammenluomu.fi/
Facebook: Hirvilammin luomu
Instagram: hirvilammenluomu
Youtube: Susanna Valtonen