Hirvilammen luomu, Hämeenlinna

Hämeenlinnassa Vuorentaan aukealla sijaitsee vuonna 2019 toimintansa aloittanut Hirvilammen luomu. Tilaa pyörittävät Susanna Valtonen ja Otto Paakkala. Tila toimii Oton sukutilan yhteydessä, Oton ja Susannan viljellessä myös Oton sukutilan peltoja sekä muita vuokramaita. Vuonna 2019 tilalle saapuivat ensimmäiset emolehmät, jolloin tilan tuotantosuunta vaihtui naudanlihantuotantoon. Nyt tilalla laiduntaa 31 emolehmää vasikoineen, 6 hiehoa ja 2 sonnia. Tilan emolehmät ovat rodultaan Simmentaleja ja Aberdeen anguksia. Keväällä syntyneet vasikat laiduntavat emojensa kanssa syksyyn, jonka jälkeen ne vieroitetaan ja myydään jatkokasvatustilalle.

Oton ja Susannan tavoitteena on kasvattaa naudanlihaa eläinten hyvinvointi ja lajityypilliset käyttäytymismallit huomioiden. Eläinten hyvinvointi ja luonnon monimuotoisuuden parantaminen ovat tilan toiminnan kulmakiviä. Tila osallistuu mielellään erilaisiin tutkimuksiin ja kokeilee uusia innovaatioita. Lapsiperheiden ilona tilalla on myös Susannan pieni kanalauma, jota pääsee vierailuiden yhteydessä moikkaamaan ja ruokkimaan.

Tervetuloa tutustumaan tilan toimintaan ennakkovarauksesta. Tila vastaanottaa mielellään esimerkiksi koulu- ja päiväkotiryhmiä tutustumaan tilan toimintaan.

Tutustu tilan toimintaan ja Susannaan Ruokamatkalla Hämeessä -videolta

Yhteystiedot

Susanna Valtonen
valtonen.susanna@gmail.com
p. 044 9737400
Hirvilammentie, 13700 Hämeenlinna

Verkkosivut: https://hirvilammenluomu.fi/
Facebook: Hirvilammin luomu
Instagram: hirvilammenluomu
Youtube: Susanna Valtonen