Hanki hyvää! -webinaari julkisista hankinnoista

Hanki hyvää! -webinaari julkisista hankinnoista

Julkisin varoin hankittuja aterioita syödään Suomessa vuosittain yli 400 miljoonaa lautasellista. Julkisia hankintoja tehdään myös monella muulla osa-alueella, kuten tiestön kunnossapito, energia, erilaiset tarvikkeet ja rakennushankkeet jne.  Hankinnat ja niistä määräävä hankintalaki puhuttavat paljon, ja niiden lopputulos koskettaa meitä kaikkia.

Huoltovarmuus, ruuan riittävyys, kestävyys ja ilmastoystävyys hankinnoissa sekä mahdollisuudet valita kotimaisia tuotteita vaikkapa koululaisten lounaslautasille ovat nyt ajankohtaisempia aiheita kuin koskaan.

MTK järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin hankinnoista, erityisesti ruuasta. Tervetuloa mukaan kuulemaan ammattilaisten puheenvuoroja ja osallistumaan keskusteluun.

Keskiviikkona 20.4.2022 klo 9-11

Ohjelma:

Webinaarin vetää MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

  • 9:00 tilaisuuden avaus, Heidi Siivonen
  • 9:05 Ammattikeittiö – käyttämätön volyymi
    Anu Arolaakso, projektipäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymäYleisökysymyksiä Anulle
  • 9:35 Kuntien ja hyvinvointialueiden hankinnat
    Katariina Huikko, johtava lakimies, Kuntaliitto
  • 10:00 Ruokapalvelut ja elintarvikehankinnat huoltovarmuutta, aluetaloutta ja kestävyystavoitteita edistämässä
    Auli Väänänen, hankintalähettiläs, MMM
    Suvi Haukioja palvelupäällikkö, Turun kaupunkiYleisökysymyksiä Katariinalle, Aulille ja Suville
  • 10:40 Päätössanat, kotimaisten hankintojen merkitys
    Eerikki Viljanen, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja

Tilaisuus päättyy klo 11 mennessä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilmoittaudu 19.4. mennessä täällä.

Yhteyshenkilö: Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö.  puh. 040 568 8802