Hämeen ruoka-alan kattaus monipuolisesti esiin – Taste of Häme!

Hämeen oma lähiruokatapahtuma, Avoimet maatilat, saa taas ensi kesänä jatkoa, kun maatilat ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaavat ovensa ja kutsuvat kylään 10.7.2021. Tapahtuman kivijalkana toimii edelleen avoimet maatilat, tulevana kesänä tapahtumassa on mukana myös laaja kattaus muita hämäläisiä ruoka-alan toimijoita ja osaajia, jos kaikki menee suunnnitelmien mukaan. Hämeen ruoka-alan kattaus monipuolisesti esillä – Taste of Häme!

Toivomme todella, että epidemiatilanne ensi kesäksi helpottaa ja pääsemme tapahtumaa taas vuoden tauon jälkeen rakentamaan. Se olisi jo viides kerta tapahtuman historiassa, kertoo Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti -hankkeesta.

Tapahtumassa maanviljely, ruuantuotanto ja paikallinen ruoka- ja juomakulttuuri tuodaan esiin monipuolisella ja kiinnostavalla tavalla, yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Tavoitteena on, että tapahtumasta kehittyy ajan saatossa Hämeen oman ”lähiruokafestivaali”, johon tullaan läheltä ja kaukaa, myös ruokailemaan, ostoksille ja majoittumaan.

Tulevana kesänä jatkamme pitkälti viime kesän suunnitelmien pohjalta, kertoo Toivanen. Haluamme tarjota vieraillemme onnistuneen elämyksen ja monipuolisen kokemuksen hämäläisen ruuan pariin. Avoimien maatilojen lisäksi tapahtumassa tuodaan esiin myös muuta paikallista ruoka-alan osaamista, tuotteita ja tarjontaa – Taste of Häme! Vierailukohteina voivat olla esimerkiksi maaseudun vetovoimaiset kyläkaupat, pienpanimot, suoramyyntitilat, ravintolat ja elintarvikeyritykset. Ihanat, aidot ja elämykselliset kesäkohteet!

MUOKATTU 7.6. tapahtuma on tällä tietoa toteutumassa, lisätietoja tapahtumasta.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen).

Mommilan kyläpuoti. Kuva: Kanta-Hämeen kuvapankki.

Avoimista maatiloista mukana on perinteisesti maito-, lammas- ja lihanautatiloja, marja-, vihannes- ja viljatiloja sekä hevostiloja. Aika monella tilalla harjoitetaan suoramyyntiä sesonkiluonteisesti tai ympärivuoden, joten kuluttajakohtaamiset ovat tuttuja entuudestaan.

Tällaiselle tapahtumalle on selkeästi tarvetta, sanoo toiminnanjohtaja Päivi Rönni MTK Hämeestä. Kun maitopurkki ostetaan kaupasta ja marjat popsitaan pakastimisesta, voi toisinaan olla vaikeaa ymmärtää sitä työmäärää tai matkaa, minkä ruoka tekee maatilalta lautaselle tai lasiin. Lapsiperheiden mieleen ovat tilat, joissa on nähtävää ja koettavaa kaikilla aistilla. Eläimet ja koneet ovat aina kestosuosikkeja.

Tärkeintä on, että mukaan lähtevällä maatilalla on aito halu kertoa omasta toiminnastaan sekä ripaus palveluasennetta. Tapahtuman avulla kohde saa lisänäkyvyyttä omille tuotteilleen ja toiminnalleen, sekä mahdollisuuden myydä tuotteitaan suoraan tilalta kuluttajalle. Kuluttajille tapahtuma tarjoaa taas hienon mahdollisuuden päästä tutustumaan tilojen toimintaan paikan päälle.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen).

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumassa pääsee tutustumaan hämäläiseen ruuantuotantoon ja maatilojen elämään ja eläimiin. Kuva: MTK Häme.

Kaikilta tapahumakohteilta odotamme aitoa halua hyödyntää omassa toiminnassaan mahdollisimman pitkälti alueen omia resursseja, vastuullisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi ravintoloiden osalta sitä, että raaka-aineet hankintaan mahdollisimman läheltä. Tällä haluamme samalla vaikuttaa positiivisesti niin ympäristöön, kulttuuriin kuin alueen elinvoimaisuuteenkin, taustoittaa Karita Toivanen. Tapahtuma on osa Taste of Häme -verkoston yhteistyötä.

Tapahtumakohteet vahvistuvat kevään 2021 aikana ja niihin pääsee tutustumaan www.tasteofhame.fi -sivuilla. Sivuilla voit myös suunnitella oman retkipäiväsi karttapalvelun avulla.

Seuraathan meitä myös Taste of Häme Facebook -sivuilla.

Lisätietoja

Karita Toivanen
tiedottaja, MTK Häme ry, Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä / Ruokaviesti -hanke
040 723 8801, karita.toivanen@mtk.fi
www.kasvuahameessa.fi

 

Kasvua Hämeessä