Hakolan Marjatila, Janakkala

Janakkalan Tanttalasta löydät Hakolan Marjatilan, joka on yksi harvoista luomumarjatiloista Hämeessä. Hakolassa viljellään pääasiassa vadelmaa, mutta myös suomalaisten suosikeiksi uudestaan nousseet herukkapensaat valtaavat yhä enemmän alaa. Lisäksi tiluksilta löytyy mansikkaa, marja-aroniaa ja pensasmustikkaa. Onpahan tilalla 50 omenapuutakin sekä sipulia, hernettä ja viljaa. 40 pesän mehiläiset pitävät huolta hunajantuotannosta.

Luomuun Hakolan tila siirtyi 2010-luvun alussa. Luomutilaan siirtyminen on ollut luonnollinen osa tilan kehitystä. Kaikki muu onkin tilalla luomua, paitsi mehiläiset, joille annetaan tavallista suomalaista sokeria. Kotimaista sokeria käytetään myös hilloissa ja mehuissa.

Hakolan marjatilalla pääset tutustumaan luomumarjojen viljelyyn ja jatkojalostukseen, mehiläisiin ja hunajan käsittelyyn, kanoihin ja lampaisiin.

Tilan puodista löydät oman tilan luomumarjoja ja marjajalosteita, luomujauhoja ja -hiutaleita, hunajaa, kakkuja, tuoretta pullaa ja muita leivonnaisia, mehiläsvahakynttilöitä, paikallisia käsitöitä ja paljon muuta! Bonuksena kuulet takuuvarmasti kukon ja lampaan laulua. Tervetuloa!

Yhteystiedot

Outi Koskinen
hakolanmarjatila@gmail.com
p. 0400 487 866
Piilokivi 26, 14200 Turenki

Facebook: Hakolan Marjatila
Instagram: hakolanmarjatila