Hahkialan Kartano, Hauho

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Hahkialan (Länsi-Hahkiala) suurtila Hämeenlinnan Hauholla on syntynyt 1600-luvun alkupuolella, vuonna 1663 everstiluutnantti Toussaint Charpentier muodosti siitä säterin. Charpentier-suvulla kartano oli vuoteen 1963 asti. Tämän jälkeen se oli pitkään Keskon opetus- ja koetilana. Kartanon vieraanvaraisuudesta ovat vuosien saatossa nauttineet niin presidentit kuin muut historiamme merkkihenkilöt.

Nykyisin Hahkiala on Karl Fazerin omistuksessa. Uuden isännän myötä Hahkialan Kartano on entistä vahvemmin myös matkailukäytössä, ja siellä järjestetään niin perhejuhlia kuin yritystilaisuuksiakin. Tilat on remontoitu vastaamaan nykyajan tarpeita ja myös kartanon upea puutarha on palautettu entisaikojen loistoonsa.

Kartanon keittiö käyttää saatavuuden mukaan kotimaisia, pääosin lähituottajilta saatavia raaka-aineita ja lähijärvien kaloja. Myös sienet ja marjat tulevat paikallisilta poimijoilta ja keittiön yrtit kasvatetaan omassa yrttipuutarhassa. Leivät ja leivonnaiset ovat aina uunituoreita. Myöskään kartanon riistaherkut eivät jätä ketään kylmäksi. Ruoka valmistetaan aina rakkaudella ja ruokalistoilla herkutellaan kunkin sesongin parhailla antimilla. Syksyiset rapukestit täplärapuineen ovat jo käsite!

 

Toiminta muina aikoina:

Historiallinen Hahkialan Kartano ja sen lumoava barokkipuutarha ovat avoinna ryhmille tilauksesta. Varaa oma herkutteluhetkesi ja tutustu samalla Hahkialan mielenkiintoiseen historiaan ja upeaan puutarhaan. Katso tarkemmat aukiolot kohteen omilta facebook -sivuilta.

Hahkialan ryhmäpaketit

Hahkialassa järjestetään vuosittain myös erilaisia yleisötapahtumia.

Kartanolla valmistetaan omista raaka-aineista myös tilatuotteita. Tuotteita voi ostaa vierailun yhteydessä kartanolla tai tilata myyntipalvelumme kautta (myynti@hahkiala.com). Tilatuotteiden saatavuus vaihtelee sesongin mukaan.

 

Yhteystiedot

Liisa Vaalgamaa
liisa.vaalgamaa@hahkiala.com
p. 050 517 8194
Hahkialantie 30, 14700 Hauho

Kotisivut: https://www.hahkiala.com/
Facebook: Hahkialan Kartano
Instagram: hahkialankartano