Hahkialan Kartano, Hauho

Hahkialan (Länsi-Hahkiala) suurtila Hämeenlinnan Hauholla on syntynyt 1600-luvun alkupuolella, vuonna 1663 everstiluutnantti Toussaint Charpentier muodosti siitä säterin. Charpentier-suvulla kartano oli vuoteen 1963 asti. Tämän jälkeen se oli pitkään Keskon opetus- ja koetilana. Kartanon vieraanvaraisuudesta ovat vuosien saatossa nauttineet niin presidentit kuin muut historiamme merkkihenkilöt.

Nykyisin Hahkiala on Karl Fazerin omistuksessa. Uuden isännän myötä Hahkialan Kartano on entistä vahvemmin myös matkailukäytössä, ja siellä järjestetään niin perhejuhlia kuin yritystilaisuuksiakin. Tilat on remontoitu vastaamaan nykyajan tarpeita ja myös kartanon upea puutarha on palautettu entisaikojen loistoonsa.

Kartanon keittiö käyttää saatavuuden mukaan kotimaisia, pääosin lähituottajilta saatavia raaka-aineita ja lähijärvien kaloja. Myös sienet ja marjat tulevat paikallisilta poimijoilta ja keittiön yrtit kasvatetaan omassa yrttipuutarhassa. Leivät ja leivonnaiset ovat aina uunituoreita. Myöskään kartanon riistaherkut eivät jätä ketään kylmäksi. Ruoka valmistetaan aina rakkaudella ja ruokalistoilla herkutellaan kunkin sesongin parhailla antimilla. Syksyiset rapukestit täplärapuineen ovat jo käsite!

Historiallinen Hahkialan Kartano ja sen lumoava barokkipuutarha ovat avoinna ryhmille tilauksesta. Varaa oma herkutteluhetkesi ja tutustu samalla Hakialan mielenkiintoiseen historiaan ja upeaan puutarhaan.

Hahkialan ryhmäpaketit

Hahkialassa järjestetään vuosittain myös erilaisia yleisötapahtumia.

Kartanolla valmistetaan omista raaka-aineista myös tilatuotteita. Tuotteita voi ostaa vierailun yhteydessä kartanolla tai tilata myyntipalvelumme kautta (myynti@hahkiala.com). Tilatuotteiden saatavuus vaihtelee sesongin mukaan.

KESÄ 2020

Hahkialan kesäkahvila herkkuineen palvelee viikonloppuisin heinäkuussa (avoinna pe-su klo 11-16). Kesäkahvilassa uutuutena myös lounasta ja take away-tuotteita.

Heinäkuussa myös kaksi Pop up -ravintolailtaa kartanolla

PE 10.7. klo 19-21
PE 31.7. klo 19-21

Iltojen menut julkaistaan lähiaikoina.
Ravintolailtaan vain pöytävarauksella: p. 050 517 81947 tai  myynti@hahkiala.com  

 

Yhteystiedot

Liisa Vaalgamaa
liisa.vaalgamaa@hahkiala.com
p. 050 517 8194
Hahkialantie 30, 14700 Hauho

Kotisivut: https://www.hahkiala.com/
Facebook: Hahkialan Kartano
Instagram: hahkialankartano