Avoimet maatilat – Taste of Häme!

Suuren suosion saavuttanut Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuma saa taas jatkoa, kun maatilat ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaavat ovensa ja kutsuvat kylään 11.7.2020 klo 11-16.

Miten maito päätyy lehmästä tilan maitotankkiin tai mitä kesällä tapahtuu viljatilalla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus, kun maatilat ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaavat ovensa vierailijoille ja kutsuvat kylään lauantaina 11.7. klo 11-16.  Avointen maatilojen päivänä jokaisella halukkaalla on mahdollisuus päästä tutustumaan hämäläiseen ruoantuotantoon – nähtävää ja koettavaa löytyy koko perheelle!

Uutta!

Tapahtuma on kerännyt vuosi vuodelta enemmän kävijöitä, ja tavoitteena onkin, että siitä kehittyy ajan saatossa Hämeen oma lähiruokatapahtuma, johon tullaan läheltä ja kaukaa, myös ruokailemaan, ostoksille ja majoittumaan. Tapahtumassa maanviljely, ruoantuotanto ja paikallinen ruoka- ja juomakulttuuri halutaan tuoda esiin kiinnostavalla tavalla, yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Tänä vuonna uudistuksia on jo luvassa luvassa, kun tapahtumaan kutsutaan maatilojen lisäksi mukaan myös paikalliset elintarvikeyritykset, pienpanimot, ravintolat sekä matkailukohteet, joiden toiminnassa näkyy vahvasti rakkaus hämäläiseen ruokaan. Lisäksi tapahtumakohteiden löydettävyyttä ja näkyvyyttä tullaan parantamaan mm. karttapalvelun avulla. Uutuutena on myös maksulliset bussiretket sekä Kanta- että Päijät-Hämeessä – näistä tiedotamme kevään aikana vielä lisää, olethan siis kuulolla!

Tervetuloa nauttimaan hämäläisestä maaseudusta ja sen antimista 11.7.2020!
Tapahtumasivu www.avoimetmaatilat.fi avautuvat maalis-huhtikuun aikana.

Ilmoittaudu mukaan vierailukohteeksi tai kysy lisää:
karita.toivanen@mtk.fi p.  040 723 8801.

Miksi lähteä mukaan?
Lue esimerkki tästä: Mainio -lehti MTK Hämeen liittoliite 4/2019