Pellonpiennarpäivä Jokioisilla

Kotimaisista erikoiskasveista saatavaa kasvivalkuaista käytetään yhä enemmän useammissa elintarvikkeissa. Myös valkuaisrehujen kotimaisuusastetta on varaa nostaa. Kasvivärien tuottaminen avaa  puolestaan uudenlaisen liiketoiminnan mahdollisuuksia. Mutta miten raaka-aineita tuotetaan, kun kasvuolot käyvät yhä vaihtelevimmiksi ja kasvustoja kiusaavat tuholaiset samalla, kun torjunta-aineiden käyttöä tulisi vähentää? 

Artesaaniruoan SM 2020 -kilpailut

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä järjestää yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa artesaaniruoan SM-kilpailut ja seminaarikokonaisuuden 14. – 16.10.2020 Raisiossa Rasekon kampusalueella. Kilpailut järjestetään viidettä kertaa. Tänä vuonna erityisteemana on saariston ruokamatkailu. Artesaaniruoka SM-kilpailun ohessa on luvassa mm. mielenkiintoisia ruoka-aiheisia seminaareja, Lähiruokamarkkinat, uutuustuotteiden maistatuksia ja kohtaamisia ruoasta kiinnostuneiden kanssa.

Yhteen hiileen – biohiili, biotalous & Häme

Tapahtumassa alan asiantuntijat kertovat aamupäivällä biohiilen mahdollisuuksista ja pääset näkemään, miten voit itse tehdä biohiiltä. Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimuspalvelupäällikkö Jarkko Nummela kertoo biohiilestä osana elinvoimaista maaseutua, näkökulmana hiilikompensaatio sekä maatilamittakaavan biohiilituotanto. Helsingin yliopiston agroekologian dosentti Priit Tammeorg puhuu biohiilisovelluksista maataloudessa ja omista peltokokeistaan. Tervetuloa mukaan!