Avainsana: luomu
Niipalan tila, Hollola
Hollolan perinnemaisemien keskellä sijaitseva Niipalan tila on monimuotoinen luomutila, joka harjoittaa viljanviljelyä, vihannestuotantoa sekä matkailupalveluita. Tilalla on kesällä pieni suoramyyntipiste ja kesäkahvila. Tule nauttimaan kesäkahvilan antimista ja maisemista sekä tutustumaan kasvimaahan ammattipuutarhurin opastuksella.
Luomutuotanto Hämeessä
Häme ei ole loistanut ykkösenä luomutuotannon tilastoissa – pikemminkin päinvastoin. Maataloudessa erikoistumiseen lähdettiin täällä varhain, ja kasvintuotantotilojen valikoimiin tulivat mm. sokerijuurikas, peruna, öljykasvit ja siementuotanto. Luomutuotannon tilastojen kärjessä ovat perinteisesti olleet maakunnat missä on vahvaa kotieläintuotantoa, ja nimenomaan karkearehun hyödyntäjiä.
Kyöstilän Tila, Orimattila
Tervetuloa Avoimet maatilat -kohteeseen Orimattilan Villikkalan kylään. Kyöstilän tilalta lähetetään luomamaitoa meijeriin Riihimäelle ja myydään Kyöstilän luomunaudanlihaa tilan omassa farmipuodissa. Tapahtumapäivänä 10.7. löydät pihapiiristä laiduntavia lehmiä ja eri pisteissä on yhteistyökumppaneita kertomassa maidontuotannosta, lehmien ruokinnasta, lypsyrobotin toiminnasta jne. Farmipuodista voit ostaa tilan omia tuottita ja Kyöstilän burgerbaari palvelee.
Hämäläisen luomun tiekarttaa tehdään nyt
Vastaa ja vaikuta! Meneillään olevalla kyselyllä kartoitetaan hämäläisten toimijaryhmien ajatuksia ”Hämäläisen luomun 2030 visioksi” ja niitä asioita, joihin kannattaa panostaa. Varaa pieni hetki ja vastaa kyselyyn.
Katseet kohti tulevaa kasvukautta -luomuwebinaari
Luomuwebinaarin aiheita mm. miten valmistautua tulevaan kasvukauteen, viljelykierrot ja lajikevalinnat, luomuviljelyn uudet lannoitusvaihtoehdot, markkinakatsaus, muut ajankohtaiset asiat, tulevat tapahtumat
Työvälineitä luomuotteiden konseptointiin -työpaja
Työpajassa käsitellään luomutuotteiden konseptointia ja tuotekehitystä. Se sopii sekä uusia tuotteita ideoiville että olemassa olevan tuotteen kehittämistä pohtiville.
Luonnonmukaisen kotieläintuotannon kurssi
Luomukotieläintuotannon asioita kahden päivän koulutuksena. Asiantuntijoina ProAgria Etelä-Suomen luomuasiantuntijat Satu-Maaria Ahopelto ja Leena Kukkula.
Mustialan luomuvuosi onnistui
Luomussa vara parempi- hankkeen ensimmäistä toimintavuotta paketoidaan parhaillaan. Hankkeessa pääpaino oli tänä vuonna Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilan luomutuotannon koetoiminnan käynnistämisessä ja erilaisten kokeiluiden tekemisessä.