Kun meillä Pelto-Mattilassa ovet olivat avoinna..

Pelto-Mattilan tila Hausjärveltä osallistui tämän vuoden heinäkuussa jo toisen kerran Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtumaan avaamalla kirjaimellisesti ovensa kaikille maataloudesta ja erityisesti maidontuotannosta kiinnostuneille. Aurinkoisena lauantaina lyötiin edellisvuoden kävijämäärä rikki ja karkeasti arvioiden vierailijoita olikin 300-400. Vierailijoille tarjolla oli Valion maistiaisia, MTK järjesti maatilavisan ja Kattimaakarin lättybaarissa huhkittiin koko päivä lättyjä. Mutta mitä päivästä jäi meille yrittäjille käteen?

Tuottajakutsu Osta tilalta! -päivään

Tuottaja – lähde mukaan Osta tilalta -päivään!
Lähituottajat myyvät tuotteitaan tiloilta suoraan kuluttajille Osta tilalta! -päivänä 14.9.2019. Osta tilalta -päivä kannustaa suomalaisia tuottajia järjestämään avoimien päivän tilallaan tai puutarhassaan. Tarkoitus on tavoittaa uusia ja vanhoja asiakkaita sekä markkinoida omaa tilaa ja tuotteita. Samalla järjestettävä Makumatka Maalle -teemapäivä kutsuu kävijät tutustamaan maaseudun matkailuyritysten tarinoihin.

Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuma tulee taas!

Miten maito päätyy lehmästä tilan maitotankkiin tai mitä kesällä tapahtuu viljatilalla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus, kun yli 30 maatilaa ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaa ovensa vierailijoille ja kutsuu kylään lauantaina 13.7. klo 11-15.  Avointen maatilojen päivänä jokaisella halukkaalla on mahdollisuus päästä tutustumaan hämäläiseen ruoantuotantoon – nähtävää ja koettavaa löytyy koko perheelle!