Avainsana: lähiruoka
Haluatko tehdä tulevaisuusteon?
Kesäkuun 18. päivä. Vettä sataa kaatamalla. Sääennustuskin ennustaa Juhannusviikolle jatkuvia sateita. Alkukesän ankara kuivuus on vaihtumassa keskikesän märkyyteen ja kylmään.
Setälä-Eerolan tila, Tuulos
Niipalan tila, Hollola
Hollolan perinnemaisemien keskellä sijaitseva Niipalan tila on monimuotoinen luomutila, joka harjoittaa viljanviljelyä, vihannestuotantoa sekä matkailupalveluita. Tilalla on kesällä pieni suoramyyntipiste ja kesäkahvila. Tule nauttimaan kesäkahvilan antimista ja maisemista sekä tutustumaan kasvimaahan ammattipuutarhurin opastuksella.
Hämäläisen lähiruuan speed dating
Hämäläisten lähiruokatuottajien ja ravintoloiden kohtaamispaikka, jossa tavoitteena maistella ja keskustella paikallisista raaka-aineista sekä solmia uusia liiketoimintakumppanuuksia tuottajien ja ruokapalveluyrittäjien välillä. Ilmoittaudu mukaan!
Kyöstilän Tila, Orimattila
Tervetuloa Avoimet maatilat -kohteeseen Orimattilan Villikkalan kylään. Kyöstilän tilalta lähetetään luomamaitoa meijeriin Riihimäelle ja myydään Kyöstilän luomunaudanlihaa tilan omassa farmipuodissa. Tapahtumapäivänä 10.7. löydät pihapiiristä laiduntavia lehmiä ja eri pisteissä on yhteistyökumppaneita kertomassa maidontuotannosta, lehmien ruokinnasta, lypsyrobotin toiminnasta jne. Farmipuodista voit ostaa tilan omia tuottita ja Kyöstilän burgerbaari palvelee.
Luonnon päivä luomutiloilla
Lauantaina 31.8.2019 joka niemessä, notkossa ja saarelmassa ympäri Suomea vietetään Luonnon päivää. Koko Suomen yhteisissä karkeloissa on tänäkin vuonna mukana luomutiloja, jotka avaavat ovensa yleisölle n. klo 12-15.
Kun meillä Pelto-Mattilassa ovet olivat avoinna..
Pelto-Mattilan tila Hausjärveltä osallistui tämän vuoden heinäkuussa jo toisen kerran Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtumaan avaamalla kirjaimellisesti ovensa kaikille maataloudesta ja erityisesti maidontuotannosta kiinnostuneille. Aurinkoisena lauantaina lyötiin edellisvuoden kävijämäärä rikki ja karkeasti arvioiden vierailijoita olikin 300-400. Mutta mitä päivästä jäi meille yrittäjille käteen?
Lähiruokaa Asikkalasta
Jos on lähtöisin ihan keskeltä metsää, syntyy tietynlainen kunnioitus omaa maaperää kohtaan jo ihan luonnostaan. Meidän leivällä on tarina ja olemme siitä ylpeitä. Näin sanoo mainetta ja kunniaa lähiruokafilosofiallaan ja innovatiivisuudellaan pokannut yrittäjä Teppo, Tepi, Ylä-Hemmilä, Asikkalasta.