Elintarvikealan uutiskirje 1/2020
Elintarvikealan uutiskirjeeseen on koottu kevään tapahtumia meiltä ja muualta.
Elintarvikealan uutiskirjeeseen on koottu kevään tapahtumia meiltä ja muualta.
Tuntuuko elintarvikeviennin kenttä kaaokselta, josta on vaikea saada otetta? Haluatko määrittää omat askelmerkkisi kohti menestyksekästä vientiä? Vientiseminaarissa kokoamme yhteen alan keskeisimmät toimijat ja nostamme esiin kokemus- ja tutkimuspuheenvuoroja strategiseen vientiin liittyen. Tavoitteena on, että yritys pystyy päivän puheenvuorojen avulla kirkastamaan ja selkeyttämään oman vientipolkunsa, sen vaiheet ja löytämään apua polun porttien avaamiseen.
Minkälaisia kokemuksia ja tuloksia elintarvikealan yrittäjät Pirkanmaalla tai Keski-Suomessa ovat saaneet Internationale Grüne Woche –messuilta? Mitä mahdollisuuksia kansainväliset markkinat antavat ja miten ekologisuus osoitetaan suomalaisen ruoan yhtenä menestystekijänä? Lähde verkostoitumaan aktiivisissa Keski-Suomen tai Pirkanmaan yritykissä ja kuulemaan lisää.
Jos on lähtöisin ihan keskeltä metsää, syntyy tietynlainen kunnioitus omaa maaperää kohtaan jo ihan luonnostaan. Meidän leivällä on tarina ja olemme siitä ylpeitä. Näin sanoo mainetta ja kunniaa lähiruokafilosofiallaan ja innovatiivisuudellaan pokannut yrittäjä Teppo, Tepi, Ylä-Hemmilä, Asikkalasta.
Pohjoismaiset ruokapalkinnot EMBLA Nordic Food Awards jaettiin Reykjavikissa lauantaina 1.6. Koulutuskeskus Salpaus oli ehdokkaana Pohjoismainen joukkoruokailuosaaja –sarjassa.
Tuotekehityspäivässä testataan käytännössä luonnonyrttejä uusiksi tuotteiksi. Päivän teemoina luonnonyrttien kerääminen, luonnonyrttien fermetointi. Ideoita luonnonyrttien hyödyntämiseen elintarvikkeissa; tuote-esittelyitä ja pienimuotoisten näyte-erien valmistusta.
MTK Hämeen Kasvua Hämeessä -hankkeen vuoden 2018 alussa julkistettu aluetalousselvitys.