Mustialan luomukokeilut esillä Pellonpiennarpäivässä

Luomussa vara parempi -hankkeen pellonpiennarpäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilalla 8.8.2019. Päivässä esiteltiin luomuviljelyn koe- ja kokeilutoimintaa.
Esittelijöinä toimivat tutkimuksen, neuvonnan, koulutuksen sekä yritysten edustajat. Asiantuntijat kertoivat kokeilujen tarkoituksesta, kesän aikana tehdyistä havainnoista sekä ajankohtaisista tuotantoon liittyvistä asioista.

Kun meillä Pelto-Mattilassa ovet olivat avoinna..

Pelto-Mattilan tila Hausjärveltä osallistui tämän vuoden heinäkuussa jo toisen kerran Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtumaan avaamalla kirjaimellisesti ovensa kaikille maataloudesta ja erityisesti maidontuotannosta kiinnostuneille. Aurinkoisena lauantaina lyötiin edellisvuoden kävijämäärä rikki ja karkeasti arvioiden vierailijoita olikin 300-400. Vierailijoille tarjolla oli Valion maistiaisia, MTK järjesti maatilavisan ja Kattimaakarin lättybaarissa huhkittiin koko päivä lättyjä. Mutta mitä päivästä jäi meille yrittäjille käteen?

Luomua, ilmastoasioita, johtamista ja ruokajuttuja

Vuosi 2019 on jo hyvän matkaa käynnissä ja vauhdilla ovat käynnistyneet myös Kasvua Hämeessä -verkoston uudet hankkeet hämäläisen ruokaketjun kehittämiseksi.
MTK Häme on saanut rahoituksen Hämeen ELY-keskukselta viestintähankkeelle, joka jatkaa Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä -ohjelman toteuttamista vuoden 2021 loppuun saakka. Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokaviesti 2030 -hankkeessa painopiste on vahvasti tiedotuksessa.