Ruokaviesti -hankkeen vaikuttavuus kysely

Ruokaviesti -hankkeen tehtävänä on ollut edistää Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntien ruokasektorin tunnettuutta, kehitystä sekä yhteistä tekemistä monipuolisen tiedotuksen sekä erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien kautta. Tällä kyselyllä kartoitamme mielipidettänne Ruokaviesti -hankkeen toimenpiteiden tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta, sekä yhteistyön koordinoinnin tarpeellisuudesta tulevaisuudessa.

Hämeen parhaat hankkeet -tapahtuma kokosi maaseuturahoittajat ja -kehittäjät yhteen Hauholle

Hämeen parhaat hankkeet -tapahtumassa 15.10. juhlittiin mennyttä maaseuturahoituskautta ja mietittiin uusia yhteistyökuvioita tulevaan. Tapahtuma järjestettiin Hämeenraitin ja Kasvua Hämeessä -teemaohjelman yhteistyönä. EU:n maaseuturahaston rahoituskausi vaihtuu ensi vuonna. Seuraavan kauden toimintamallia kehitetään parhaillaan ja se valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Hämeen päättäjävierailuilla päästiin tutustumaan kahteen hyvin samanlaiseen, mutta erilaiseen tilaan

Syyskuussa Kanta- ja Päijät-Hämeen kansanedustajat sekä maakunta- ja kuntapäättäjät kutsuttiin kuulemaan ja keskustelemaan maa- ja metsätalouden ilmastotoimenpiteistä kahdelle hämäläiselle maatilalle. Aamupäivän agendalla oli muun muassa asiaa siitä, mitä ilmastotoimia maatiloilla tehdään jo nyt, miten hämäläistiloilla huolehditaan ympäristöstä ja sen monimuotoisuudesta, mitä on kestävä ruoantuotanto, miten hämäläismetsät vastaavat ilmastohaasteisiin ja miltä näyttävät maatilojen hiilitaseet.

Miten meni ja mitä opittiin kesän Avoimet maatilat -tapahtumasta

Avoimet maatilat – Taste of Häme!  -tapahtumaa päästiin taas vuoden tauon jälkeen toteuttamaan heinäkuisena lauantaina 10.7. Livetapahtumaa oli taidettu jo odottaa – päivän aikana kohteissa vieraili arvion mukaan yli 8000 kävijää. Saatu palaute antaa uskoa tulevaan, sekä vieraat että ovensa avanneet kohteet olivat päivän antiin oikein tyytyväisiä, toki ensi kesällekin kehitettävää löytyy.