Hämeen maatalous- ja luomutilastot vuodelta 2019 julkaistu

Kunta- ja maakuntakohtaista tietoa Hämeen ELY-alueen maataloudesta ja luomutuotannosta on koottu kahteen tiiviiseen esitykseen. Niistä selviää mm. missä hämäläiskunnissa tuotetaan eniten mallasohraa ja kuminaa tai mikä on maakunnan luomuisin kunta. Lisäksi selviää, mikä on kummankin maakunnan maitopitäjä numero 1 tai miten paljon sianlihantuotannosta tuotetaan Lounais-Hämeen kunnissa.

#Hämeruoka – Ruokaa, jolla on tarina -kampanja

Hämäläinen ruuantuottaja, tule mukaan tekemään hämäläisen ruoan tarinaa.

#Hämeruoka – Ruokaa, jolla on tarina -kampanjan tavoitteena on nostaa hämäläistä ruokaa ja sen tekijöitä esiin lyhyin tarinoin, kuvin ja videoin. Kampanjassa tuodaan esiin hämäläisen ruokatarjonnan monipuolisuutta ja vahvistetaan maakuntaidentiteettiä sekä houkuttelevuutta. Mistä hämäläinen ruoka tunnetaan tai haluamme että se olla tunnettu. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Artesaaniruoan SM 2020 -kilpailut

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä järjestää yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa artesaaniruoan SM-kilpailut ja seminaarikokonaisuuden 14. – 16.10.2020 Raisiossa Rasekon kampusalueella. Kilpailut järjestetään viidettä kertaa. Tänä vuonna erityisteemana on saariston ruokamatkailu. Artesaaniruoka SM-kilpailun ohessa on luvassa mm. mielenkiintoisia ruoka-aiheisia seminaareja, Lähiruokamarkkinat, uutuustuotteiden maistatuksia ja kohtaamisia ruoasta kiinnostuneiden kanssa.