Älykkäät maaseudut -kiertue

Tervetuloa Älykkäät maaseudut –kiertueelle!

Millaisia ovat uuden vuosikymmenen maaseudut?

Älykkäät maaseudut -kiertue kerää maaseudun ja maatalouden kehittäjät yhteen. Kiertueella pääset antamaan evästyksiä Maaseutupoliittisen kokonaisohjelman ja Saaristo-ohjelman valmisteluun, kuulemaan CAP-strategiasuunnitelman valmistelun etenemisestä ja valmistelemaan suunnitelman alueellisia painopisteitä ja paikallisia strategioita. Kiertue on tarkoitettu maakuntatason maaseudun kehittäjäorganisaatioille ja sidosryhmille sekä ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille.

Kiertue käynnistyy ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille suunnatulla valtakunnallisella tilaisuudella Helsingissä 12.2.2020 ja huipentuu Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtumaan Kurikassa 1.-3.10.2020.

Maaseutuverkosto järjestää kiertueen sekä alueellisen että paikallisen ohjelma- ja strategiatyön tueksi fasilitointikoulutuksia ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille. Koulutukset on tarkoitettu alueellisten ohjelmien ja paikallisten kehittämisstrategioiden laadinnasta päävastuussa oleville henkilöille. Koulutuksissa annetaan käytännön välineitä ihmisten osallistamiseen ja tilaisuuksien fasilitoimiseen.

Kiertueaikataulu ja Hämeen fasilitointikoulutusten päivämäärät. Fasilitointikoulutukset koskevat niiden alle listattuja ELY-keskusalueita:

Fasilitointikoulutuspäivä: to 16.4.2020 Helsinki

12.5. Hämeenlinna, Häme

13.5. Turku, Varsinais-Suomi

14.5. Helsinki, Uusimaa

Muiden alueiden koulutuspäivät ovat katsottavissa maaseutu.fi -sivuilta

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet vahvistetaan myöhemmin – olethan siis kuulolla!