Kysy lihan alkuperää!

Kysytkö ruokaillessasi ravintolassa lihan alkuperää?

Me Kasvua Hämeessä verkoston jäsenet olemme tehneet pientä ”epätieteellistä” tutkimusta Hämeen alueen lounas- ja iltaravintoloiden käyttämästä lihan alkuperästä. Haastamme tähän myös sinut mukaan – Kysy lihan alkuperää!

Tarkoitus ei ole kohdistaa sormea hyvässä eikä pahassa mitään yksittäistä ravintolaa kohti, vaan saada yleiskäsitys alueemme ravintoloiden käyttämästä lihan alkuperästä ja samalla ehkä haastaa myös itseämme kysymään automaattisesti, mistä syömämme liha on peräisin. Tee siis yksinkertaisesti seuraavalla tavalla:

– kun syöt lounasta tai illallista jossakin Kanta- tai Päijät-Hämeen ruokapalveluita tarjoavassa ravintolassa, kahvilassa tai vastaavassa ammattikeittiössä (ei välttämättä kuitenkaan pikaruokaravintolassa) ja tilaat/syöt jotain liharuokaa, kysy sen alkuperää
– raportoi tulos samantien joko whatsupilla numeroon 040 723 8801 tai myöhemmin sähköpostilla karita.toivanen@mtk.fi
– kerro ravintolan nimi, lihalaji (broileri, sika, nauta, lammas jne.) ja alkuperämaa sekä
– oliko tieto saatavilla helposti/ei ollenkaan

Arvomme kaikkien 29.11. mennessä kampanjaan osallistuneiden kesken Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto -kirjan. Kirja opastaa kestävän maatalouden ja ruoantuotannon perusteisiin havainnollisesti ja kertoo mm. mitä tiedämme lautasellamme olevasta ruoasta, ruoantuotannosta suomalaisilla maatiloilla sekä minkälainen on tulevaisuuden maatila.

Kiitos osallistumisestasi jo etukäteen.

Lisätietoja kampanjasta:
Karita Toivanen p. 040 723 8801
MTK Häme ry / Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä