Uutiset

Syyskuun 6. päivänä kauhotaan luomupuuroa urakalla

Kasvua Hämeessä toimijat ovat lähteneet mukaan Pro Luomu ry:n/Luomualan koordinaatiohankkeen koordinoimaan luomupuuron ME 6.9.2017 -kampanjaan. Kanta- ja Päijät-Hämeessä toteutettavan Kasvua Hämeessä -kehittämisohjelman hankkeiden kautta on innostettu alueen ruokatoimijoita mukaan kampanjaan.

Hämeen ammattikorkeakoulun Biotalouden yksiköiden ruokalat tarjoavat luomupuuroa yksiköidensä ruokapaikoissaan. Puutarhatalouden Lepaan yksikössä on tarjolla aamupalalla klo 7.30–9 luomuuuniohrapuuroa ja -kaurapuuroa marjakimaran kera. Metsätalouden Evon yksikössä syödään luomupuuroa lounaalla. Maatalouden Mustialan yksikkö ja kestävän kehityksen Forssan yksikkö tarjoavat luomuohrasuurimopuuroa ja marjakiisseliä myös lounaalla. Samana päivänä HAMKin yksikössä Tammelassa aamupäivällä klo 9-12 järjestetään luomutilaisuus, jossa kerrotaan Hämeen luomutilanteesta ja kuullaan yrittäjien kokemuksia luomutuotannosta (http://kasvuahameessa.fi/tapahtumat/6-9-2017-luomupaiva-mustialassa-alueellisten-kehittamistarpeiden-kartoittaminen/).

Koulutuskeskus Salpauksen kaikissa 10 toimipisteessä Lahdessa, Heinolassa ja Asikkalassa tarjotaan aamiaiseksi luomupuuroa. Täällä noin 4000 opiskelijan päivä voi siis jatkua puuron voimin.

Osallistua voi mukaan myös keittämällä itselleen luomupuuroa 6.9., ottamalla annoksesta kuvan ja postaamalla kuvan julkisesti joko Instagramiin, Twitteriin tai Facebookin Luomupuuron ME (virallinen) -tapahtuman seinälle tunnistella #luomupuuronME.

www.luomupuuro.fi