Uutiset

Ruoka-artesaanit kokoontuvat lokakuussa Tammisaareen

Nyt on aika ilmoittaa tuotteensa Artesaaniruuan SM-kilpailuihin.

Avoimet Artesaaniruuan SM-kilpailut järjestetään 4.-6.10.2017 Yrkeshögskolan Novialla, Raaseporissa. Toista kertaa järjestettävä kilpailu on avoin pohjoismaisille osanottajille ja tänä vuonna myös Baltiasta tuleville osallistujille. Viime vuonna kilpailuun osallistui noin 60 yrittäjää yhteensä 170 tuotteella.

– Tänä vuonna meillä on kymmenen eri kilpailukategoriaa ja kokonaista

46 kilpailuluokkaa, kertoo kilpailuneuvoston jäsen Jonas Harald, joka vastaa kilpailuluokista ja säännöstöstä. Uusia tuotteita tälle vuodelle ovat esim. hiilihappoiset juomat, liköörit, mätituotteet, sekä sinapit. Harald painottaa sääntöjen tärkeyttä. Pääraaka-aineiden on oltava paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperän on oltava tunnettu. Lisäaineiden käyttö on tiukasti rajattua. Odotamme innolla aitoja ja toivottavasti myös innovatiivisia artesaanituotteita.

Kilpailu tarjoaa tuottajlle mahdollisuuden saada palautetta artesaaniruokatuotteilleen. Kilpailussa on kymmenen eri kategoriaa:

maitotuotteet, lihatuotteet, kalatuotteet, leipomotuotteet, marja- ja hedelmätuotteet, vihannes- ja sienituotteet, kylmät mauste- ja ruokakastikkeet, pikkupurtava, pohjoismaiset juomat ja innovatiiviset artesaaniruokatuotteet. Kymmenen tuomaristoryhmää arvioi kilpailevien tuotteiden ulkonäköä, koostumusta ja varsinkin makua ja tuoksua.

Arvioinnin on oltava rakentavaa ja autettava tuottajaa kehittämään tuotettaan.

Ilmoittautumisaika kilpailuun jatkuu 10.9.2017 asti.

 

Lisätietoja:  www.novia.fi/mathantverkfm/fi/

Ann-Louise Erlund, Yrkeshögskolan Novia

Tapahtumasta ja seminaariohjelmasta tiedottaminen

044 799 8406, ann-louise.erlund@novia.fi

Jonas Harald, Yritystalo Dynamo

Kilpailuluokista ja säännöstöstä tiedottaminen

050 548 3400, jonas@dynamohouse.fi