Uutiset

Elintarvikealan uutiskirje maaliskuu 2017

Uutiskirje kanta- ja päijäthämäläisille elintarvikealan toimijoille 6.3.2017

Tähän Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhankkeen (Tiedokas) uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia elintarvikealan tapahtumia hämäläisille yrittäjille, jatkojalostajille ja yritystoimintaa suunnitteleville. Tiedokas on Kanta- ja Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Satakunnan sekä Varsinais-Suomen alueen yrittäjien yhteinen yhteistyöhanke.

Muista ”tykätä” Kasvua Hämeessä Facebook-sivua, sieltä saat tietoosi ajankohtaisimmat asiat!

 

Tietoa verkkokaupan aloittamisesta, siihen liittyvästä asiakashankinnasta, hakukoneoptimoinnista, maksutavoista sekä logistiikasta järjestetään torstaina 23.3. klo 13-16 Porissa. Tarkempi ohjelma Kasvua Hämeessä Tapahtumat –sivuilla sekä linkkinä.

Huhtikuun alussa 2.-4.4. (su-ti) retkeillään Itä-Suomen ruokamaailmaan. Kohteina mm. Paksunniemen juomatehdas, Kotileipomo Sorsa ja Pakkasmarja. Tarkempi ohjelma Kasvua Hämeessä Tapahtumat –sivuilla sekä linkkinä.

Huhtikuun lopussa 23.-25.4. (su-ti) on tulossa retki Ahvenanmaalle, vierailukohteina mm. Mattas gårdsmejeri, Västerron kalanjalostamo ja -savustamo sekä Smakbyn ravintola. Ohjelma tulossa, lisätietoa Anu.Tuomola@ahlman.fi, puhelin 044 7960 535.

Tammikuisesta Saksan ammattimatkasta on tehty yhteenveto Kasvua Hämeessä blogiin, lue lisää.

Syksyllä on jo tiedossa ainakin kaksi ulkomaan ammattimatkaa, toinen Islantiin 24.-28.9. sekä toinen Ranskaan Normandian alueelle 23.-26.10. Näistä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Askarruttaako sinua joku elintarvikkeiden valmistamiseen, lainsäädäntöön tai muu elintarvikealaan liittyvä asia? Käytössäsi on Kysy pois –palvelu, joka löytyy myös Kasvua Hämeessä -> Hämäläiset elintarvikeyritykset otsikon alta.

Muista päivittää Aitojamakuja.fi –sivujen yritystietosi ennen kesää! Katso olemassa olevat tietosi Hae yrityksiä kohdasta ja lisää/korjaa tietosi Yritystietolomakkeella.

 

Tietoiskuja webinaareissa (tiedot löytyvät myös Aitojamakuja.fi-sivuilta)

Lähiruoka koukuttaa -webinaari 14.3.2017

Lähiruoka-asiakkaiden luottamus ja halu sitoutua yritykseen syntyy kokemuksista, vuorovaikutuksesta ja yritystoiminnan läpinäkyvyydestä. Tiistaina 14.3. klo 10-10.30 järjestetään netissä seurattava webinaari sosiaalisen pääoman tekijöistä lähiruokakontekstissa. Tuloksia ja yrittäjien videohaastatteluja myös verkkojulkaisussa www.lähiruokakoukuttaa.fi. Ilmoittaudu webinaariin tästä.

Yritysryhmähankkeiden mahdollisuudet 20.3. ja 22.3.2017

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman yhteistyöhankkeisiin tarkoitetulla rahoituksella voi ryhmä yrityksiä kehittää toimintaansa sekä yhteisillä kehittämistoimenpiteillä että yrityskohtaisesti. Kehittäminen voi liittyä esim. tuotannolliseen yhteistyöhön, markkinointiin tai myyntiyhteistyöhön tai tuoteperheen suunnitteluun. Yritysryhmään voi osallistua 3–10 yritystä ja hankkeeseen myönnettävä tuki jyvitetään osallistujayrityksille de minimis -tueksi, joten valtiontukisäännöt eivät rajoita hankkeessa ja yrityksissä toteutettavia kehittämistoimenpiteitä.

Maaseutuvirastosta Reijo Martikainen avaa yritysryhmähankkeisiin liittyviä rahoitusmahdollisuuksia erityisesti ruoka-alan näkökulmasta webinaarissa, joka järjestetään 20.3. klo 10.30 – 11.15. Kokemuksia yritysryhmähankkeen toteuttamisesta voi kuulla webinaarissa 23.3.2017 klo 10.30 – 11.15. Esimerkkeinä Yrttiaika ja Elintarvikkeet yhdessä uusille markkinoille -ryhmät. Ilmoittaudu yritysryhmä-webinaareihin http://ty.fi/yritysryhma-webinaari

Tapahtumia

29.3. Tutkittua tietoa elintarvikkeista, Jokioinen. Ajankohtaista tutkimustietoa mm. hyönteisistä proteiinilähteinä, kaurasta ja muinaisviljoista sekä härkäpavusta. Mahdollisuus tavata tutkijoita sekä tutustua tuotekehityshalliin.

7.4. Elintarvikealan digipalvelut ja toimitusketjut –MiniHackathon Helsingissä. Paikalla mm. Suppilog, Ruokaasuomesta.fi, Rekorder.fi. Palveluiden toteuttajat esitelevät omia palvelutuotteitaan esittelypisteillä sekä käyttävät lyhyen esittelypuheenvuoron.  Ilmoittaudu tilaisuuteen http://ty.fi/minihackathon. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Lähiruoka & Luomu-messut.

12.4. Kasvipohjaisia tuotteita ammattikeittiöön, Hämeenlinna. Verkostoitumista, ideointia. Lisätietoa tulossa.

Vuoden 2017 aikana Suomalainen Leipäkori hanke järjestää lyhyitä yhden päivän koulutuksia leipomoalan yrityksille Forssassa. Aiheina mm. taloushallinto, omavalvonta, erityisruokavaliot, maakuntaleivät, suklaatyöt ym. Katso koko kalenterin tarjonta. Lisätietoja Minna.Makinen@fai.fi, p. 040 3474 074.

16.5. Elintarvikepäivä, Helsinki. Elintarviketeollisuusliitto järjestää joka vuotisen alan koulutustapahtuman, jossa katsotaan alaan vaikuttavia muutostekijöitä ja katsotaan tulevaisuuteen. Päivässä palkitaan myös Vuoden Suomalainen Elintarvike.

17.6. Syödään yhdessä -tapahtuma, Hämeenlinna, Hämeenlinnan tori kutsuu tutustumaan maaseutuun ja paikallisiin ruokatoimijoihin sekä paikallisten ravintoloiden tarjontaan yhdessä syöden.

Maaliskuun 2017 uutiskirje pdf-muodossa.

Hämeen ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö, Sanna Lento
Lepaantie 129, 14610 Lepaa
Puh. 040 509 6443, Sanna.Lento@hamk.fi
www.kasvuahameessa.fi