Uutiset

Elintarvikealan uutiskirje elokuu 2018

Uutiskirje Kanta- ja Päijät-Hämeen elintarvikeyrityksille 14.8.2018 (Uutiskirje PDF-muodossa)

Syksyn 2018 ensimmäisen Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhankkeen (Tiedokas) uutiskirjeen teemoina ovat alan ammattimatkat sekä kansainvälistyminen. 

Tiedokas -hankkeen järjestämiä elintarvikealan ammattimatkoja syksyllä 2018

Pirkanmaalle suuntautuva ammattimatka ”Puoteja ja makuja Pirkanmaalla” tiistaina 28.8. tutustuttaa suoramyyntitiloihin niiden vielä ollessa toiminnassaan sekä maaseudun erilaisiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Teemoina on suoramyynti, jatkojalostus sekä ravintola- ja matkailupalvelut. Vierailukohteina ovat Leipomo & Kahvihuone Paula, Sarkasen tilan jäätelö, Ravintola ja Kahvilakonditoria Paakari, Rekolan biodynaaminen tila ja puutarha sekä Suttisen tila. Lähtö tapahtuu Kauppakeskus Tuulosesta Hämeenlinnasta (Tuulos) bussilla kello 8.30. Matkan hinta on 70 e/hlö sisältäen kuljetukset, viisi mielenkiintoista tutustumiskohdetta, lounaan Ravintola Paakarissa, maistiaiset ja kahvit. Ilmoittaudu mukaan 20.8. mennessä.

Ulkomaan ammattimatkat suuntautuvat Pietariin ja Skotlantiin. Lokakuussa 3.-5.10.2018 järjestettävä Pietarin ammattimatka järjestetään vientiteemalla. Tällä ainutlaatuisella ammattimatkalla voit päästä kiinnostavalla tuotteellasi suoraan yhteistyöhön venäläisen kaupallisen toimijan kanssa ja saat arvioinnin tuotteestasi. Matkalla saat ajankohtaisen tiedon Venäjän markkinoista ja viennin mahdollisuuksista. Matkalla tutustutaan myös kauppojen valikoimiin, nähdään paikallista yritystoimintaa ja nautitaan paikallisesta ruokakulttuurista.

Venäjälle voi viedä marja- ja viljapohjaisia tuotteita, välipalatuotteita, juomia ja makeisia, mutta ei maito-, liha- tai kalatuotteita. Matka toteutetaan yhteistyössä ProAgria Etelä-Suomi ry:n kanssa, jolla on yhteistyösopimus premium-tasoisia tuontitarvikkeita ostavan ja jakelevan Trade House LENDin kanssa. LEND on merkittävä toimija Venäjällä; heillä on yli 3000 jakelupaikkaa, 12 omaa premium supermarkettia Pietarissa sekä Stockmannin ruokaosasto. Matkan hinta on 550 e/hlö. Ilmoittautumiset 29.8. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti.

Skotlannin ammattimatkalla tutustutaan paikalliseen elintarviketuotantoon sekä skotlantilaiseen ruokakulttuuriin. Matka toteutetaan 7.-10.11.2018 Pyhäjärvi-instituutin järjestämänä. Matkan hinta on 690 e/hlö. Ilmoittautumiset 7.9. mennessä.

Matkaohjelmat ovat ohessa (pdf-muodossa), löytyvät myös www.kasvuahameessa.fi -sivuilt

Saksan markkinat ja kansainvälistyminen

Vientivalmiille suomalaisille tuotteille on mahdollisuus päästä saksalaisten ruokakauppaketjujen promootioyhteistyöhön. Tuotteen tulee olla valmis saksankielisine tuoteselosteineen. Food From Finlandin tekemän sopimuksen kautta kauppaketjut KaDeWe ja Edeka hakevat tuotteita, jotka voivat saada näkyvyyttä ketjujen kaupoissa Grüne Woche messujen ajan. Tuotteen ilmoittamisen deadline on 24.8. minkä jälkeen se menee harkintaan, onko se sopiva ketjun tuotteeksi. Lisätietoja Sannalta tai Lili Lehtovuorelta, lili.lehtovuori@businessfinland.fi tel. +43 664 2545289

Kaikille avoin työpaja Saksan markkinoista ja kansainvälistymisestä järjestetään Jyväskylässä perjantaina 24.8. klo 13 – 18. Ohjelma on suunnattu elintarvike- ja matkailualan yrityksille. Jos olet osallistumassa, tai mietit osallistumista Grüne Woche 2019-messuille, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla lisää messujen sisällöstä. Työpajassa viennin mahdollisuuksista kertoo Lili Lehtovuori Business Finlandista. Etäyhteydellä osallistumisen mahdollisuus tarkennetaan myöhemmin. Lisätietoa ja ilmoittautuminen,  Sanna Ojala, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, sanna.ojala@jamk.fi, p. 050 4120491.

Muita tapahtumia

Valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä lauantaina 15.9.2018

Kolmannen kerran järjestettävä valtakunnallinen Osta tilalta –tapahtuma tuo esille suomalaista ruoantuotantoa. Päivän voi järjestää haluamallaan tavalla, tai yhdessä useamman tilan kesken. Valtakunnalliseen markkinointiin pääsee rekisteröitymällä ja ilmoittamalla tilansa sekä tietoa tuotteista, aukioloajasta ym. tilalla tapahtuvasta toiminnasta https://ostatilalta.fi -sivuille. Osta tilalta! nimeä voi käyttää viestinnässä. Logo sekä muu materiaali on ladattavissa nettisivuilta omaan käyttöön. HUOM. A3-kokoisia kylttejä, ilmapalloja sekä nauhaa on saatavissa ti 28.8. klo 17-17.30 Kauppakeskus Tuulosen Nesteen päädyn aulasta.

Lisätietoja:

Hämeen ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö, Sanna Lento
Lepaantie 129, 14610 Lepaa
Puh. 040 509 6443  Sähköposti: Sanna.Lento@hamk.fi
www.kasvuahameessa.fi