Tapahtumat

19.06.2017 12.30 - 20.06.2017 19.30 klo

Vaihtoehtoja Varsinais-Suomesta

Vaihtoehtoja Varsinais-Suomesta matkaraportti, oikeasta yläkulmasta klikkaamalla dokumentti avautuu omaan ikkunaan.

Hämäläisille asiantuntijoille, kehittäjille ja viranomaisille suunnattu opintomatka Varsinais-Suomeen 19 – 20.6.2017.

Tule tutustumaan

  • ravinteiden kierrätyksen uusimpiin kokeiluihin
  •  luomukasvihuone- ja avomaavihannestuotantoon
  •  lampaanmaitojäätelöön
  • tapaamaan varsinais-suomalaisia tutkijoita ja kehittäjiä
  • verkostoitumaan muiden hämäläisten toimijoiden kanssa

Ohjelma: 

Maanantai 19.6.2017

12.30 Lähtö Hämeenlinnasta bussilla

14.30 Saapuminen Tuorlaan ja kahvit Tuorlan Majatalo, Tuorlantie 1E Kaarina

15.00  – 18.30

  • Viljelijälähtöiset muutokset kohti kestävää kehitystä – viljelijän talous, jaksaminen, identiteetti ja tietopohja typen kiertokulkua ohjaamassa, Maria Höyssä erikoistutkija, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
  • Kasvunpaikat-verkoston synty ja toiminta, Dos.  Katriina Siivonen, yliopisto-opettaja, varajohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
  • Ammattiopisto Livia, lähiruuan tuottaminen ja käyttö Jenna Ekman, päätoiminen tuntiopettaja maataloustiimi, ammattiopisto Livia
  • Järki-hankkeet, Kaisa Riiko projektijohtaja Järki-Lannoite-hanke ja Sanna Söderlund suunnittelija Järki-hanke

19.00 – Ruokailu Tuorlassa

Mahdollisuus ostoksiin Tuorlan Majatalon Puodissa ja puodin esittely

Majoittuminen Tuorlan Majatalossa kahden hengen huoneissa, jotka ovat  ns. soluasuntoja, joissa neljää kahden hengen huonetta kohden on yhteiset peseytymis-, wc- ja keittiötilat.

20.6.2017

Aamupala Tuorlassa

8.00 Lähtö tilakohteisiin

8.30 – 11.00  Qvidja Kuitiantie 337, Parainen

  •  tila ja rakenteilla olevaa karjapihaa biokaasulaitoksineen, tilanhoitaja Pekka Heikkinen esittelee
  •  Soilfoodia  ja Päästösäästö-hankkeen kenttäkoetta, Eetu Virtanen esittelee

11.30 – 12.30 Ruokailu Tammiluodon viinitila, ruokailun yhteydessä tilaesittely ja mahdollisuus ostoksiin

14. 00 – 15.30 Lammastila SikkaTalu, tilaesittely ja tuotemaistatukset Katja ja Alvar Sikka

16.00 – 17.00 Mikolan luomutila

noin klo 19.30 Paluu Hämeenlinnaan

Lisätietoja kohteista ja hankkeista:

QvidjaSoilfood, SikkaTalu, Mikolan luomutila

Järki-hanke, Viljelijän arvot ja tietopohja typen kiertokulkua ohjaamassa

Tuorlan Majatalo, Ammattiopisto Livia, Tammiluodon viinitila

Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä alla olevalle lomakkeelle. Mainitse viestikohdassa mahdollinen erikoisruokavalio ja paikka, josta haluat nousta bussiin. Hämeenlinnan lisäksi voimme pysähtyä vt-10 varrella.

Matkalle mahtuu 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä

Lisätietoja riitta.lehtinen@hamk.fi, puh 050-574 5383

Ruokailut omakustanteiset.

 


Ilmoittaudu tapahtumaan

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.