Tapahtumat

17.11.2016 klo 17-19.30

17.11. Paikallista ja kotimaista ruokaa Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kuntakeittiöihin

Osoite: HAMK Riihimäki

Käyttämällä paikallisia ja kotimaisia raaka-aineita julkisissa ruokapalveluissa varmistetaan, että kunnassa syödään turvallista ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. Paikallisia yrittäjiä suosimalla myös veroeurot jäävät hyödyttämään omaa aluetta.

Vaikka hankintalain puitteissa kilpailutuksessa ei voi suoraan suosia kotimaisia ja paikallisia tuotteita, on monia tapoja huolehtia, että kotimaisuus ja paikallisuus huomioidaan hankinnoissa. Kuntapäättäjät päättävät miten ruokapalvelut ja elintarvikehankinnat kunnassa toteutetaan!

Aika ja paikka: 17.11.2016 HAMK Riihimäki, Kaartokatu 2, huone C213 (uusi siipi, 2. krs.).

17.00 Kahvit
17.30 Avaus MTK Häme
17.40 Paikallinen yrittäjä mukaan julkisiin hankintoihin
Jyrki Hasila, HeVi Hasila Oy, Etta Tuokkola, Kespro Oy, Jussi Hietala, YritysVoimala Oy
Paikallinen yrittäjä tarvitsee usein yhteistyökumppaneita pystyäkseen toimittamaan suurkeittiöiden vaatimukset täyttäviä raaka-aineita. Suurin osa tuotteista tilataan suurkeittiöihin tukkujen välityksellä, joten ne ovat avainasemassa kun halutaan paikallisia raaka-aineita.

18.10 Enemmän kotimaista ja paikallista – miten se käytännössä tapahtuu?Ritva Pitkänen, Riihimäen kaupunki, Miia Hassinen, palvelujohtaja, Mikkelin kaupunki
Riihimäellä ja Mikkelissä on tehty töitä kotimaisuuden ja paikallisuuden huomioimiseksi hankinnoissa. Kunnissa on käytetty monipuolisesti erilaisia tapoja ruokalistasuunnittelusta kilpailutuskriteerien asettamiseen.

18.50 Ruokapalveluiden järjestäminen tulevaisuudessa Riihimäen seutukunnan alueella- voiko paikallisia raaka-aineita huomioida suunnittelussa?
Merja Salminen, Design Lime OyRiihimäen, Lopen ja Hausjärven ruokapalveluiden järjestämiseen on tulossa muutoksia ja Design Lime Oy on selvittänyt erilaisia järjestämisvaihtoehtoja. Ruokapalveluiden järjestämismalli ja keittiösuunnittelu määrittävät millaisia vaatimuksia ostettaville raaka-aineille asetetaan ja sillä voi olla suuria vaikutuksia siihen ketkä pystyvät silloin toimittamaan halutunlaisia raaka-aineita.

19.25 Askelmerkit paikallisempiin hankintoihin
19.30 Tilaisuuden päätös

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan miten varmistetaan, että paikallisuus ja kotimaisuus tulevat huomioiduksi Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kunnissa myös tulevaisuudessa!

Tilaisuuden järjestää MTK Hämeen Kasvua Hämeessä-hanke. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.11. mennessä Siri Taalas, siri.taalas@mtk.fi, p. 040 5454117

HAMK Riihimäki