Tapahtumat

30.05.2017 klo 9:00-12:30

30.5. Liiketoimintaa villiyrteistä ja luonnontuotteista Hämeessä – Jokioinen

Suomen luonto tuottaa runsaasti monipuolisia raaka-aineita, jotka tarjoavat erilaisia hyvinvointihyötyjä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Kanta-Hämeessä villiruokaan liittyvä liiketoiminta on vielä pienimuotoista, mutta perustat villiruokabisnekselle ovat kunnossa.

Tervetuloa seminaariin kuulemaan ajankohtaista tietoa muun muassa siitä, miten villiyrtit ja luonnontuotteet saadaan nostettua paremmin esille!

Tilaisuuden järjestää Hämeen ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Koulutuskeskus Salpauksen InnoRuoka-hanke, joka on osa Kasvua Hämeessä –hankekokonaisuutta.

Aika: Tiistaina 30.5.2017  9.00–12.30
Paikka: Luonnonvarakeskus (Luke), Myllytie 1, 31600 Jokioinen, Alimentum -talo,  3. krs Festivo

Ohjelma

8:30    Ilmoittautuminen ja kahvi

9.00    Tervetuloa – asiakaspäällikkö, tutkija Erkki Vasara, Luke

Linkki esitykseen

9:15    Kokemuksia villiyrttien mahdollisuuksista ja haasteista pienen yrittäjän näkökulmasta  – yrittäjä Tarja Jaakkola, Vihreät Tassut

Linkki esitykseen

9:30    Suokas -projektin esittely – tutkija Marika Laurila, Luke (etäyhteys)

Linkkiesitykseen

10:00  Villiyrttien ja luonnontuotteiden markkinointimahdollisuudet – erikoistutkija Eila Järvenpää, Luke

Linkki esitykseen

10:30  Finelin koostumustietojen ajantasaistaminen, mm. villiyrttien osalta – erikoistutkija Tuomo Tupasela, Luke

Linkki esitykseen

10:45  Villiyrttien mikrobeista – tutkija Maarit Mäki, Luke

Linkki esitykseen

11:15  Luonnontuotteiden talteenoton ja myynnin edistäminen Etelä-Suomen alueella – TKI -asiantuntija, Kaisa Tolonen, Savonia

Linkki esitykseen

11:45  YrttiVillitys Osk – osuuskunnan pj, yrttineuvoja Eeva Suojanen

Linkki esitykseen

12:00  Keskustelua

12:30  Seminaari päättyy

Omakustanteinen lounas Ravintola Ometassa klo 12:30–13:15, jonka jälkeen seminaarin osallistujilla on mahdollisuus tutustua Luken tuotekehityshalliin.