Tapahtumat

23.01.2018 klo

Laatu elintarvikealan yrityksessä 23.1. ja 15.2. Turussa

Elintarvikelainsäädäntö, hygienia, tuoteturvallisuus ja omavalvonta!
Laatujärjestelmät ja niiden toteuttaminen käytännössä!

Tervetuloa Tiedokas-hankkeen järjestämään varsinaissuomalaisille, satakuntalaisille, hämäläisille ja pirkanmaalaisille elintarvikealan yrityksille suunnattuun laatukoulutukseen. Koulutus sisältää kaksi Turussa toteutettavaa lähioppimispäivää ti 23.1 ja to 15.2 klo 12–16. Tarkempi koulutuspaikka ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa ilmoittautuneille. Koulutukseen ei voi osallistua etäyhteydellä. Kouluttajina toimivat Mari Riuttala ja Eeva-Liisa Häkli Foodwest Oy:ltä.

Ohjelma:
Ti 23.1.2018 klo 12–16
– Elintarvikelainsäädäntö pähkinänkuoressa
– Hygieniaan ja tuoteturvallisuuteen liittyvä lainsäädäntö ja mitä se tarkoittaa käytännössä
– Ajankohtaisia määräyksiä mm. pakkausmerkinnät (elintarviketietoasetus) ja maidon ja lihan alkuperämerkinnät kuluttajapakkauksissa
– Omavalvonnan perusteet kuntoon (vaaranarviointi, kriittiset valvontapisteet, HACCP-ohjelmat, pakkausmerkinnät, tilat, henkilöstön ja materiaalien kulku, raaka-aineiden hallinta)
– Tukijärjestelmä (puhdistus, kunnossapito, haittaeläintorjunta, lähettäminen ja kuljetus, vierasesineiden hallinta, jätehuolto, näytteenotto, jäljitettävyys ja takaisinveto, reklamaatiot)
– Omavalvonnan tallenteet ja asiakirjahallinta

To 15.2.2018 klo 12-16
– Laatujärjestelmät ja niiden toteuttaminen käytännössä; ISO 9001 (johtamisjärjestelmä),  ISO 22000, ISO FSSC 22000, BRC ja IFS (elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät), ISO 14001 (ympäristöjärjestelmä)
– Elintarviketurvallisuusjärjestelmä ISO FSSC 22000 tarkempi esittely ja miten järjestelmä viedään käytäntöön

Koulutuspaketin hinta on 100 e / yritys (tai 50 e / päivä) sisältäen koulutuksen, materiaalit ja kahvit kaikille halukkaille yrityksen työntekijöille. Lisätietoja koulutuksesta saat sanna.vahamiko@utu.fi tai puh. 040 484 3556. Ilmoittautuminen viimeistään 16.1.2018 mennessä oheisen linkin kautta https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=4376