Tapahtumat

06.10.2016 klo 12-16

6.10. Kotimainen kasvisvalkuainen ammattikeittiössä, Inno-Ruokapäivä Lahdessa

Inno-Ruokapäivä Salpauksen Kulinaaritalossa to 6.10.2016 klo 12-16

 

InnoRuoka -hanke järjestää ideointi-/ havainnointipäivän Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa Lahdessa.

Inno-Ruokapäivän teemana on kotimainen kasvisvalkuainen ammattikeittiössä.

Päivän tavoitteena on herättää keskustelua kotimaisen kasvisvalkuaisen käytön lisäämiseksi ammattikeittiössä ja tuoda esille hyviä kokemuksia jatkojalostettujen tuotteiden käytöstä. Asiantuntija-alustusten, keskusteluiden ja ideoinnin kautta haetaan uusia näkökulmia ja jaetaan hyväksi havaittuja toimintamalleja yhteistyön lisäämiseksi eri toimijoiden välillä.

Iltapäivä aloitetaan Kulinaariravintolan maistelulounaalla, jonka tekemiseen on käytetty kotimaista kasvisvalkuaista ja sesongin paikallisia raaka-aineita.

Mukana iltapäivässä on puheenvuoroja elintarvikeketjun edustajilta tuottajasta jatkojalostuksen kautta ammattikeittiöön. Iltapäivän päättää työpaja, jossa kerätään päivän anti jatkokehittelyn pohjaksi.

Ohjelma:

12:00 – 12:45 Inno-lounas ravintola Kulinaarissa

 Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat

12:45 – 13:00 InnoRuoka -hanke

 projektipäällikkö Riitta Lehtinen, Hamk ja opettaja Jukka Turta, Salpaus

Asiantuntijapuheenvuorot ja keskustelu 15+15 min:

13:00 – 13:30  Hiilijalanjälkilaskelmat

tutkija Hanna Hartikainen, Luonnonvarakeskus Luke

13:30 – 14:00 Härkäpapu suomalaiseen ruokapöytään

 Jaakko Päivinen, Verso Food Oy

14:00 – 14:30 Ammattikeittiöiden puheenvuoro

 toimitusjohtaja Tuulia Pelli, Lahden Ateria Oy ja ravintolatoimenjohtaja Marko Viljamaa, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä

14:30 – 15:00 Tuottajasta jatkojalostajaksi

 Arolan tila/ Papuset & Jyväset

15:00 – 15:45 Pellonpientareelta pöytään –työpaja, osallistujat

16:00               Inno-päivän lopetus

 

 

Ilmoittautuminen 30.9. mennessä – täydennä alla oleva ilmoittautumislomake.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

 

Yhteystiedot:

Salpauksen Kulinaaritalo, Svinhufvudinkatu 6, 15110 Lahti/

opettaja Jukka Turta, jukka.turta@salpaus.fi tai puh. 050 305 1044

 

Salpauksen Kulinaaritalo, Svinhufvudinkatu 6, 15110 Lahti