Tapahtumat

07.11.2018 - 10.11.2018 klo

Ammattimatka Skotlantiin 7.-10.11.2018

AMMATTIMATKA SKOTLANTIIN, EDINBURGHIN ALUEELLE 7.–10.11.2018

Tiedolla ja osaamisella kasvuun -hanke järjestää alueensa elintarvikealan pk-yrityksille ammattimatkan Skotlantiin, Edinburghin alueelle. Matkan aikana tutustumme paikalliseen elintarviketuotantoon sekä skotlantilaiseen ruokakulttuurin.

Alustava matkaohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin):

keskiviikko 7.11.2018
Lento Helsinki – Tukholma – Edinburgh klo 09.05–11.00. Ensimmäinen kohteemme on perinteisiä skottilaista piiraita valmistava, The Piemaker, http://www.thepiemaker.co.uk/ . Tutustumme liha-, vege- tai jälkiruoaksi sopiviin omenapiiraiden ruokaisaan maailmaan. Kohteen jälkeen kaupungin keskustan esittely ja majoittuminen hotellille.

torstai 8.11.2018
Aamupalan jälkeen ensimmäinen kohteemme on marjaviini- ja siideritila Cairn O´Mohr, https://www.cairnomohr.com/ . Raaka-aineet tuotantoon, mukaan lukien erilaiset kasvit ja kukat, saadaan lähialueelta. Jatkamme täältä Grewar’s Farm Shop:lle, http://www.grewarsfarmshop.co.uk/ , ja kuulemme, miten perunatilan yhteyteen kasvoi paikallisia tuotteita myyvä puoti. Siirrymme täältä vierailulle yhteen Iso-Britannian suurimmista hunajantuottajista, Heather Hills Farmiin, http://www.heatherhills.co.uk/ . Päivän päättää vierailu Dewar’sin viskitislaamoon, https://www.dewars.com/gl/en/aberfeldydistillery/ .

perjantai 9.11.2018
Perjantain ensimmäinen kohteemme on Craigie’s Farm, https://craigies.co.uk/ , puutarhatila, josta löytyy kahvila ja myymälä lihakauppoineen, sekä paljon aktiviteetteja vierailijoille. Toinen kohteemme on luomutila ja –myymälä Whitmuir Organics, https://www.whitmuir.scot/. Whitmuir tuottaa monipuolisesti lihaa (oma leikkaamo), munia, vihanneksia, hedelmiä ja vehnää. Tilalta löytyy myös leipomo ja luomukauppa ravintoloineen. Kolmas kohteemme on kunnan ja kuntalaisten yhteisomistama Dunbar Community Baker – leipomo, https://thebakerydunbar.co.uk/ . Perjantain viimeinen kohteemme on skotlantilaista savukalaa valmistava Belhaven Smokehouse, https://www.belhavensmokehouse.co.uk/. Kalan lisäksi yritys savustaa mm. juustoja.

lauantai 10.11.2018
Hotellista uloskirjauduttuamme ajamme lentokentälle kotimatkaa varten. Matka taittuu Finnairin siivillä. Edinburgh – Helsinki klo 9.50 – 14.25.

Matkan hinta 690 € /henkilö. Hinta sisältää lennot Helsinki – Edinburgh – Helsinki, majoittumisen hotellissa kahden hengen huoneessa (1 hh lisä 70 €), aamiaiset hotellilla, opastetut käynnit tutustumiskohteissa, liikkumisen Skotlannissa bussilla sekä iloisen matkaseuran. Hinta ei sisällä ateriakustannuksia. Tarkempi ohjelma lähetetään matkakohteiden varmistuttua.
Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 7.9.2018 mennessä Pyhäjärvi-instituutin toimistoon 044 034 4054 tai sähköpostilla timo.katila@pji.fi.

Matkaohjelma Edinburgh 112018 (pdf)