Tapahtumat

09.02.2017 klo 8.30-16

9.2. Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen

Tiedokas-hanke järjestää teemapäivän viennin perusteista elintarvikeyrityksille 9.2.2017 Ravintola Hus Lindmannissa Turussa. Ilmoittaudu ma 6.2. mennessä; Sanna.Vahamiko@utu.fi, p. 040-484 3556.

Ohjelma

8.30–9.00 Aamukahvit ja esittäytymiskierros
9.00–11.00 Faktojen kautta vientipolulle. Taustatietoja vientikaupasta, kansainvälistymisestä ja elintarvikeviennin kulmakivistä Harri Kiviluote, ELVIA-asiantuntijaryhmän puheenjohtaja ja RestaCat Oy yrittäjä
11.00–12.00 Lounas
12.00–14.00 Työkaluja elintarvikevientiin. Miten ulkolaiset kilpailijat myyvät tuotteitaan ja mitä voimme oppia heiltä? Tuontiyritykset viennin apuna ja esimerkkejä elintarvikevientiä harjoittavista yrityksistä. Elintarvikeviennin työkalut ja kohdemarkkinat Pekka Hanhirova, ELVIA-asiantuntijaryhmän jäsen, Vendix Oy yrittäjä, HRC Marketing Oy yrittäjä
14.00–14.15 Kahvitauko
14.15- 15.00 Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä Jaana Kotro, Vanhempi tutkija Luonnonvarakeskus
15.00 -15.45 Varsinaissuomalaiset yrtit ja syötävät kukat Hong Kongin markkinoilla, Niko Honkanen, Kotipellon puutarha
15.45 – 16.00 Keskustelua aiheesta

Ohjelma pdf:nä: Vientipäivä_9.2.2017.

7. ja 9.2. on myös Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella toimivan Innotori-hankkeen tilaisuudet, vientihautomot. Pyrimme saamaan nämä tilaisuudet fyysisesti lähekkäin, jotta halutessaan yritys voi osallistua molempiin. Vientihautomon sparraukseen pääsee noin viisi, ensisijaisesti varsinaissuomalaista tai satakuntalaista yritystä, joilla on jo kuva vientitoiminnasta, mutta mikäli tilaa riittää niin myös muista maakunnista voi osallistua. Yhden yrityksen kohdalla sparraus kestää noin tunnin.