Tapahtumat

09.02.2017 klo 12.00

9.2.2017 Luomu ja kasviproteiini ammattikeittiöissä – Lahti

Aika: 9.2.2017 klo 12-16

Paikka: Koulutuskeskus Salpaus opiskelijaravintola Kampus 1, osoite Stålberginkatu 4b, Lahti

Inno-Ruokapäivän teemana on luomun ja kasvisvalkuaisen käytön lisääminen ammattikeittiössä.

Maistelulounas: 

Jauheliha-kasvistortillat ja  Härkistortillat, Härkäpapusalsa ja Vihersalaatti, Punajuuritzatsiki, Härkäpapu-kasvispihvit ja Mörköjogurtti ja Juuresohrapaistos, Keltahernehummus, Punajuurihummus ja Proteiinileipä ja Siemennäkkäri

Päivän esitykset: 

 Johdatus päivän teemaan ja lounaspöydän esittely, dieettikokki Anita Kauhala-Antonopoulou ja opettaja Nina Peltonen Koulutuskeskus Salpaus

 Viisi syytä valita luomu: Jaakko Nuutila, keittiömestari, FT, ETM, Luonnonvarakeskus

Case Asikkala – Yhteistyöllä uusia tuulia ruokalistalle: Minna Pettinen, tukipalvelupäällikkö, Asikkalan kunta

Katukeittiötä ja kasvisruokaa: Miku Leppälä, Kusmiku oy, Apulanta cafe

Esitykset videolla, 

videossa 1. Johdatus päivän teemaan ja lounaspöydän esittely, dieettikokki Anita Kauhala-Antonopoulou ja opettaja Nina Peltonen Koulutuskeskus Salpaus, pituus 10 min ja Viisi syytä valita luomu: Jaakko Nuutila, keittiömestari, FT, ETM, Luonnonvarakeskus, alkaa kohdasta 11 min ja pituus 37 min.

videossa 2. Case Asikkala – Yhteistyöllä uusia tuulia ruokalistalle: Minna Pettinen, tukipalvelupäällikkö, Asikkalan kunta, pituus 36 min ja  Katukeittiötä ja kasvisruokaa: Miku Leppälä, Kusmiku oy, Apulanta cafe, alkaa kohdasta 36 min ja pituus 19 min.

Video 1.

Video 2.

Kasvisloikka aivoriihen tulokset: 

Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessin haasteet

Yleisesti:

  • Raaka-aineiden saatavuus ja jalostusaste, laatu (vaihtelut)
  • Mitä tehdä itse, mitä ostaa puolivalmiina -> laatu
  • Mikä tuo ruokaan laadun. lisäarvon?
  • Tehokkuus, joustavuus
  • Taloudellisuus
  • Motivaatio, asenteet

Kasvikset:

  • Ajattelutavan muutos, lisäkkeestä pääraaka-aineeksi
  • Rakenteen ja raaka-aineiden käyttäytymisen tunteminen
  • Asiakkaiden ja henkilökunnan asenteet

 Asiakkaan toiveet – mitä meiltä toivotaan?

  • Hyvä maku, ulkonäkö
  • Terveellisyys
  • Annos riittävä, esim. päivän lounas
  • Jotain muuta viljaa kuin vehnä
  • Luonnollisuus, aitous
  • Puhtaat etniset maut
  • Kotimaisuus, raaka-aineiden alkuperä
  • Välipalaistuminen
  • Sosiaalinen ruokailu
  • Pojat toivoo lihaa, kevyempää ruokaa tytöille
  • Eriytyminen/ segmentoituminen/ erilaiset vaihtoehdot
  • Hintalaatusuhde, hyvästä laadusta/ elämyksestä voidaan maksaa

 Kokeiltuja kasvisreseptejä – esimerkkejä ammattikeittiöstä

  • Hernerouhepihvit
  • Hummus (keltainen herne)
  • Kikhernepadat, -curryt
  • Kappaletavara ylipäätään
  • Hinta kysymysmerkki?

Jatkojalostajan uudet kujeet – mitä meillä on tarjolla?

Toivotaan

  • Terveellisiä tuotteita, luotettavuus
  • Monikäyttöisyys
  • Trendit
  • Saatavuus
  • Hinta
  • Luomu -> tuki
  • Vakioidut ohjeet
  • Helppokäyttöisyys
  • Esikypsennetyt

Yhdessä eteenpäin – mitä voimme tehdä yhdessä?

  • Yhteistä suunnittelua, visiointia siitä, mihin ollaan menossa, mitä tulevaisuudessa tuotetaan / jalostetaan / valmistetaan / tarjotaan / syödään
  • yhteistä tuotekehitystä

 

 

Koulutuskeskus Salpaus opiskelijaravintola Kampus 1, Stålberginkatu 4b Lahti