Tapahtumat

07.02.2018 klo 9.30-15

7.2. Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari

Kaksipäiväisen luomualan koulutustapahtumasarjan aloittaa metsätoimijoille sekä luonnontuotealasta kiinnostuneille suunnattu Luomukeruun mahdollisuudet –seminaari 7.2.2018, joka valottaa luomusertifioinnin mahdollisuuksia etenkin Etelä-Suomen metsissä. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Luomualan koordinaatiohanke ja Luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA. Seminaarin avaa MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari

Aika: keskiviikko 7.2.2018 klo 9.30-15
Paikka: Sibeliustalo (Ankkurikatu 7, Lahti)

OHJELMA
Seminaarin puheenjohtajana toimii toimialapäällikkö Anne Ristioja, Lapin Ely-keskus

klo 9.30 Aamukahvit tarjoaa Kiantama Oy
klo 10.00 Seminaarin avaus
MTK:n metsävaltuuskunnan pj. Mikko Tiirola
klo 10.15 Mitä tarkoittaa luomukeruualueen sertifiointi?
ylitarkastaja Sampsa Heinonen, Evira
klo 10.45 Esimerkkejä sertifioinnin toteutusmalleista

  • Mahla: Arctic Birch, metsänomistaja Thomas Snellman
  • Marjat: Case Lappi ja Kainuu, asiantuntija Eija Vuorela 4H/YoungFour Oy
    ja toimitusjohtaja Vernu Vasunta, Kiantama Oy
klo 11.45 Lounas (omakustanteinen)
klo 12.30 Paneelikeskustelu: Luomuluonnontuotteiden markkinanäkymät
vetäjänä toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry

  • Vähittäiskauppa: valikoimapäällikkö Juhani Haara, SOK
  • Vienti: program manager, Annaleena Soult, Food from Finland/Finpro
  • Superfood: perustaja Joni Laiho, Puhdistamo Oy
  • Elintarviketeollisuus: hankintapäällikkö Petri Silfverberg, Valio Oy
  • Ruokapalvelut: hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria
klo 13.45 Miten tästä eteenpäin?
Mitä me voimme tehdä luomuluonnontuotealan kehittymiseksi?

  • yrityspalvelujen asiantuntija Marko Ämmälä, Suomen metsäkeskus
  • metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen, Suomen metsäkeskus
  • projektipäällikkö Juha Rutanen, LUMOA-hanke
klo 15.00 Seminaari päättyy

Ilmoittautuminen; seminaariin ilmoittaudutaan tästä.

Sibeliustalo